Politik

President Obamas kriminellt amatörmässiga fredsinitiativ i Mellanöstern

President Obamas fredsförsök i Mellanöstern kommer att gå till historien som det mest amatörmässiga politiska utspel från någon politisk ledare på många decennier om inte århundraden. Allteftersom allt fler detaljer läcker ut om händelserna de senaste veckorna så skärps bilden av en helt och totalt okunnig, ointresserad och dessutom lögnaktig amerikansk president som inte har en aning om vad han har gett sig in på.

Att han sedan till råga på allt får hjälp av Hillary Clinton vars skolflicksaktiga hylling av Benjamin Netanyahu som en fredens apostel Hillary Clinton’s praise for Netanyahu may be a risky gambit for peace fick de flesta bedömare att ta sig för pannan och Clintons rådgivare att tvinga henne att göra avkall bara några timmar efter sin makalösa panegyrik.

Tony Karon skriver i Time Magazine om Obamas amatörmässiga agerande och inte minst, hur han utan att blinka har lovat Israel att de kan stationera trupper på palestinskt område utan att ens konsultera palestinierna:

A key element of the offer Obama reportedly made to Netanyahu … was U.S. support for Israel’s long-standing demand to keep its own troops in control of the border of a future Palestinian state for a long-term “transitional period.”..it’s unlikely that any U.S. offer to Netanyahu on that issue was cleared with the Palestinians, who bring no leverage to the table …

Behind the Crisis in Obama’s Middle East Peace Effort – TIME

 

Länkar:

Axplock från den nordiska pressen:
DN.se – Nyheter – Toppnyheter: Trycket ökar mot Israel , Dagbladet.no – nyheter: Nordirsk fredsprisvinner deporteres fra Israel , Dagen.se – Stora nyheter: Prisade | Diakonias israeliska partnerorganisation, Physicians for human rights, är en av årets fyra Right Livelihood-pristagare. , Dagen.se – Stora nyheter: Israel hos Jay | Skivaktuelle Israel Houghton medverkade nyligen på Jay Lenos ?The Tonight Show?. , Dagen.se – Stora nyheter: Mirakel | Forskare i USA har visat hur Mose och de andra israelerna möjligtvis flydde från Egypten.

[tags] Israel, Västbanken, Palestina, Gaza, Benjamin Netanyahu, Budrus , Israeli-Palestinian Conflict , Nonviolence , Palestine , West Bank , World News, Salam Fayyad, Mahmoud Abbas, Palestinamuren, Israelmuren, Israels barriär på Västbanken, Avigdor Lieberman, Tzipi Livni , Obama Mellanöstern, Fred Mellanöstern, Ship to Gaza[/tags]

4 thoughts on “President Obamas kriminellt amatörmässiga fredsinitiativ i Mellanöstern

 1. Christer W

  Johnny, om inte jag minns fel så finns det inskrivet i konstitution regler om vad som gäller majoritets- och minoritets-makt. Jag tror att det är så att handlar om att en 51% majoritet inte får köra över en 49% minoritet. Jag tror att brytpunkten är att ett parti som 60% eller mer av platserna i senaten och representanthuset inte behöver ta hänsyn till minoriteten annat än av eget bevåg.
  Men i vart fall som helst så har minoriteter starkare ställning i us än i Europa.
  Men exakt hur den politiska maktstrukturen fungerar i us kan ni som bor där kanske skriva om

 2. Johnny

  Lennart: Nu har ju Obama’s parti majoritet i både Senaten och Representanthuset, men han klarar ändå inte av att pressa Israel till fred. Ingen amerikansk regering har klarat det. USA stödjer alltid Israel i FN med sitt veto. Senatens samtliga medlemmar stödde Israels krig mot Gaza. Ingen amerikansk politiker idag kan bli vald eller omvald om han/hon inte är sionist, de blir förtalade eller ej omtalade i sionistisk media. Amerikaner och Européer måste ta tillbaka makten över sina demokratier och media annars leder det bara till elände.

 3. Johnny

  Frågan är hur mycket makt en amerikansk president egentligen har idag?

  Det är ingen hemlighet att det sionistiska (judar och kristna) inflytandet är mycket stort i USA, men även i många länder i Europa. Det har funnits och finns flera regeringsmedlemmar som haft judisk bakgrund. Amerikansk, liksom svensk, media (TV, film, tidningar) domineras av judiskt ägande och journalistiskt inflytande, banker (inklusive FED=totalt ekonomisk makt), många framstående judiska advokatbyråer. Plus en mängd judiska lobby/intresse organisationer. Det är liksom ingen brist på uppenbara bevis att det judiska/sionistiska inflytandet är mycket stort, speciellt med hänsyn till att det bara finns 16 miljoner judar i världen. Nu är det ju tabu att ens tala om saken, man blir snabbt stämplad som antisemit och förlorar sitt jobb. Skall man göra karriär inom politik, juridik, media eller finans skall man konvertera och bli sionist, det har alla i kongressen fattat, men det är naturligtvis antisemitiskt att tala om saken.

  Redan Shaen av Iran, USAs och Israels bästa vän, konstaterade redan då på 1970-talet, att sionisterna hade mycket stort inflytande på USAs utrikespolitik. Det tror jag är vad Iranierna och Kineserna också ser av dagens förhandlingar. Det är tragiskt att se hur det amerikanska folket förlorat kontrollen över sitt eget land.

  Förutom AIPAC och JDL så har vi ju superelit organisationerna:

  “The Trilateral Commission, The Council on Foreign Relations, and The Bilderberg Group, all have a lot in common – Jewish membership. These 3 Groups also share a hatred of nations that oppose their “multiculturalism” which translates into “mult-religions” with no monolithic opposition against them.”

  1. Lennart

   Johhny: En amerikansk president har stor makt om hans parti har majoritet i senaten och representanthuset. Annars har han mycket begränsad makt.

Comments are closed.