Politik

Höst högt uppe i de vidunderliga bergen i Kalifornien

Foto Det Progressiva USA. 2010/10/09: Södra delen av Silicon Valley österut ut mot San Francisco-bukten. Klicka på bilden för att se en karta över var bilderna är tagna. Kolla det stora stenbrottet alldeles intill friluftsområdet på kartan. Längst till höger ovanför bergskammen ser man ett stort zeppelinare-hangar. Det ligger på det federala Moffett Field i Mountain View, nära Google och även Microsoft. Det
är där som Google har fått tillstånd att parkera sina privatflygplan.

[print_link]


Klicka på bilden för att se en större version.

Några fler bilder från bergen här ovanför Silicon Valley, tagna tidigare idag.

Som jag skrev i mitt förr inlägg så är det här friluftsområdet en verklig pärla i det annars med IT-företag fullspäckade Silicon Valley.

Inträde är gratis, inklusive parkering, även om jag alltid går till området från min villa. Rancho San Anoonio var ursprungligen en gigantisk mexikansk ranch som sträckte sig över stora delar av Silicon Valley.

Högt uppe på berget.

Men här uppe i bergen är det som det var när Ohlone-indianerna levde i bergen. Gigantiska ekar, gudomliga bergsängar och fullt med rådjur, ekorrar och ödlor.


En typisk bergsstig. Dom blir mycket smalare längre upp på berget. Klicka på bilden.

Däremot inget som helst vatten, så man måste bära allt med sig när man är här uppe.


Klicka på den här bilden också.

 

[tags]Silicon Valley, Startupföretag, Riskkapital, Stanford University, Berkeley University, Palo Alto, IT, Google, Facebook, Twitter, Apple, Cupertino, Intel, Antitrustlagstiftning, Bergen i Silicon Valley, Hösten i Silicon Valley, Bergen i Kalifornien[/tags]

One thought on “Höst högt uppe i de vidunderliga bergen i Kalifornien

Comments are closed.