Politik

Googles självstyrande robotbilar räddar liv

Det här är inte Googles självstyrande bil utan en av de många bilar som Google använder för att skapa Google maps.

År 2008 dog mer än 37 000 människor på USA:s vägar. Orsakerna är kände sedan länge, distraherade och slarviga förare, busiga tonåringar, 80- och 90-åringar som borde ha slutat köra för länge sen, alkoholister.

Bilföretagen borde ha satsat på självstyrande bilar för länge sen, men istället har Google tagit ledningen med en egen självstyrande bil försedd med datorer, kameror, GPS och sensorer som ser betydligt bättre och reagerar betydligt snabbare än mänskliga förare.

John Markoff skriver i New York Times om Googles självstyrande bilar som om ett par decennier kommer att rädda miljoner liv världen över: Smarter Than You Think – Google Cars Drive Themselves, in Traffic – NYTimes.com

 

Länkar:NASCAR

[tags] NASCAR, SUV, Stadsjeepar, Googles självstyrande bil,Google Cars Drive Themselves [/tags]

One thought on “Googles självstyrande robotbilar räddar liv

  1. Nicklas

    Minns att jag någon läste ett intressant påstående att jobb där man arbetar med människor aldrig kommer att försvinna då dessa inte kan ersättas av robotar och datorer i samma utsträckning som inom industrin.

    Den här utvecklingen verkar vara mycket intressant men jag som tycker om att köra bil gillar det inte helt. Har jag slitit för att lära mig att köra bil helt i onödan? Framtiden får utvisa det med tiden, kommer nog först att vara frivilligt innan de helt kommer och ersätter människor.

Comments are closed.