Politik

På Googleplex, WebMapSocial: Google Fusion Tables and hiDentify

GooglePlex i Mountain View i Silicon Valley
[print_link]

Det är lätt för den IT-intresserade här i Silicon Valley att hänga med i de senaste teknitrenderna. Förutom IT-bloggar och sociala nätverk så kan man använda sig av Meetup, en webbsajt där man kan organisera och hitta möten om vad som helst.

 

[tags]Silicon Valley, Startupföretag, Riskkapital, Stanford University, Berkeley University, Palo Alto, IT, Google, Facebook, Twitter, Apple, Cupertino, Intel, Antitrustlagstiftning, Meetup, GooglePlex[/tags]

5 thoughts on “På Googleplex, WebMapSocial: Google Fusion Tables and hiDentify

 1. Bossebus

  Bosse:

  Jo,jag vet såklart var Sunne ligger,har tom besökt platsen,innan GPS fanns och faktiskt hittade jag!

  Eniro lär vara på fallrepet….Hitta.se vet jag inte. Men dom funkar kanske bättre i Sverige.

  Men visst,som Omar skriver,disciplinen med rätt bilder på rätt plats är usel.

  Kollar just nu vart dotern styr sin kosa i Indien och bilderna är värdelösa!
  Kartan kan jag inte bedöma men satellitbilderna får man hoppas är riktiga.

  (Kanske är dom en illusion,”augmented reality”? )
  😉

 2. Omar Henriksson

  Jag lade in 20 bilder från Egypten, från ett område som inte hade speciellt många. Ett par månader senare uppdaterade man kartorna med nytagna. Då hamnade mina, med millimeter-precision inlagda bilder, 2 kilometer norrut. Totalt värdelösa alltså, för den som vill se vyer. Ingen respons från Google.

 3. Bosse

  Bossebus: Har man som Google byggt en interaktiv tjänst typ Google maps måste man också ha ett system för att kunna rätta till alla de missar som ofrånkomligen blir resultatet av just denna “Webb 2.0”-interaktivitet. I annat fall kommer hela projektet förr eller senare att haverera, som i det här fallet när Googles kartor redan blivit helt opålitliga (tro inte att Sunne är den enda orten som hamnat fel, nej långt därifrån) och inte längre tillför något värde för folk som söker pålitlig navigeringshjälp. Som läget är nu har både hitta.se och Eniro bertydligt bättre och pålitligare kartor än Google. Det är vad jag kallar att börja dra ner ett varumärke – var anseende från början var gott – i smutsen.

  Sunne ligger här
  Eniro kan man lita på 😉

 4. Bossebus

  Bosse:

  Tror dom får 100.000 klagomål varje vecka om olika saker….det kan faktiskt ingen hantera.
  Måhända har dom en sållning och rättar dom grövsta missarna som kan rendera skadestånd.

  Sunne?

  Var fasen ligger det?

  😉

 5. Bosse

  På tal om Googleplex och Google så har de visserligen utvecklat en massa coola webbapplikationer men när något blir fel är de inte lika häftiga på att rätta till det. Sunne ligger fortfarande käpprätt åt helsicke i Googlemaps.
  Detta trots flera månaders tjat och försäkringar från Google att de jobbar med att åtgärda problemet (De har “satt sina ingenjörer på problemet” ;-)). Ett simpelt problem som borde kunna åtgärdas på högst fem minuter av en person med access att göra det. Fattar inte att Google inte vårdar sitt varumärke bättre. 🙁

Comments are closed.