Politik

På strandpromenaden i Foster City i Silicon Valley

20/10/2010. Foto Det Progressiva USA. På strandpromenaden i Foster City.
[print_link]

På ett IT-möte i Foster City i den norra delen av Silicon Valley passade jag på att promenera litet i höstsolen på den här fina strandpromenaden.

Det här är en del av San Francisco-bukten,
som ni kan se på den här länken.

 

Länkar och källor

[tags]Silicon Valley, Startupföretag, Riskkapital, Stanford University, Berkeley University, Palo Alto, IT, Google, Facebook, Twitter, Apple, Cupertino, Intel, Foster City[/tags]

7 thoughts on “På strandpromenaden i Foster City i Silicon Valley

 1. Christer W

  Utan alkhol, det är färskvara, bara något års hållbarhet. Mina svärföräldrar är absolutister så därför har jag några alkoholfria viner hemma.
  Det är vitt, mousserande och rätt gott. Jag har för mig att du har skrivit om att du inte dricker alkohol. Det kan vara nått för dig Lennart, det smakar bra.

 2. Christer W

  Nä men,Lennart och Bosse, Billabong ligger i min vinkällare, en De alcoholised mossureda pava Billabong Brut.

  1. Lennart

   Christer: Du har alltså en pava Korvsjö liggande i din vinkällare? Vilken årgång?
   Korvsjö, ett norrländskt rosévin från Medelpad.

 3. Bosse

  Lennart: Aha Billabong är alltså den australiska motsvarigheten till korvsjö. Jag har hört ordet men inte haft någon riktig kläm på vad det betydde. Australiensarna verkar f.ö. ha många såna här specialuttryck som inte används i andra engelskspråkiga länder.

  Vad Povel skulle ha kunnat göra med ordet korvsjö? Ja kunde han göra något av ordet Lingonben skulle han förmodligen ha kunnat gjort ännu oändligt mycket mer med en korvsjö. 🙂

 4. Lennart

  Bosse: Korsvjö, ja precis, stort tack och Oxbow Lake är också riktigt! Och korvsjö kallas Billabong i Australien, som i visan Waltzing Matilda du vet.

  Minnena flödar fram: Sven-Erik Korsvsjö som vann Femkampen i Borlänge 1948, Monika “Grynet” Korvsjö, som reste till Hollywood 1972 och bytte namn till Monica Sausage-Lake och bara försvann och idag: den fruktade Talibanledaren Mullah Ubaidullah Abdul Razaq Nooruddin Turabi Ahnlund-Korvsö, född Umeå 1976.

  Man kan bara undra vad Povel Ramel hade gjort med ordet Korvsjö:

 5. Bosse

  Hmm med lite googlande efter en engelsk motsvarighet till korvsjö finner jag uttrycket “Oxbow lake” kan det ha varit det du var ute efter Lennart?

 6. Bosse

  En sån här från en älv “avknoppad” liten sjö brukar kallas korvsjö. Utefter Klarälven är det relativt gott om såna här små korvsjöar. Gissar att de kallas just det pga att de oftast har en böjd långsmal form precis som en korv. 🙂

Comments are closed.