Politik

Viktigt på SvT om hur din mobil kan kapas

[print_link]

De nu så populära pekskärmsmobilerna befinner sig på stenåldern vad beträffar datasäkerheten. Det är inte bara så att polis och myndigheter kan se på metern var du befinner dig, det är också så att kriminella lätt kan hacka sig in på din mobil, som SvT;s viktiga video ovan visar.

SvT skriver om datasäkerheten på dagens mobiler: “Smarta” telefoner lätta att hacka :

Hackaren kan se allt som finns i din telefon. Bilder, mejl och sms. GPS:en visar hackaren var du befinner dig. Han kan aktivera kameran och ta bilder, eller skicka sms till dyra betalnummer eller till och med falska sms i ditt namn.

 

Länkar och källor
iPhone, Blackberry, Nokia, HTC, Nexus One htmlentities(iPhone, Blackberry, Nokia, HTC, Nexus One)

Axplock från den nordiska pressen:

Resumé: Nyheter,digi.no, digi.no, digi.no, ITavisen.no, ITavisen.no, ITavisen.no

[tags]Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G, Google Nexus One, Augmented Reality, Förstärkt verklighet, Tryckskärmar,Cydia, Pekskärmsmobil[/tags]

One thought on “Viktigt på SvT om hur din mobil kan kapas

Comments are closed.