Politik

Cannabis i Kalifornien? Det osynliga valet 2010.

Det spännande kongressvalet här i Kalifornien på Tisdag kanske inte blir lika ödesdigert som många inklusive jag hade fruktat.

Det verkar just nu som om demokratenJerry Brown med litet tur bör kunna vinna guvernörsvalet mot den republikanska mångmiljardären Meg Whitman som har finansierat sin mycket dyrbara kampanj med egna medel. Samtidigt verkar den demokratiska senatorn Barbara Boxer, en av Kaliforniens två senatorer, nu ha ett litet försprång före en annan rik republikan, Carly Fiorina, som efter en mycket kontroversiell och inte minst självcentrerad karriär tvingades att avgå från posten som VD på IT-företaget HP år 2005.

Annars är det mest Proposition 19, frågan om Kalifornien kommer att legalisera Hampa eller Cannabis, som har gjort årets val känt över hela världen.

Joe Garofoli skriver i San Francisco Chronicle om hur svårt det är att veta hur folk kommer att rösta i den frågan:Prop. 19 supporters apparently coy with pollsters

 

Länkar:

[tags] Kalifornien, San Francisco, Turist i Kaliforninen, Stilla Havet, Hollywood. Silicon Valley, Mojaveöknen, Los Angeles, Sacramento, San Joaquindalen,2010 Elections,Cannabis Kalifornien, Cannabis California, Kalifornien-Valet [/tags]