Politik

Fyra amerikanska websajter som som gör USA mer demokratiskt

[print_link]


Klicka på SeeClickFix.

Jag måste erkänna att jag länge har varit rätt skeptisk till USA:s självpåtagna roll att sprida demokrati i länder som Vietnam, Afghanistan och Irak.

Den holländsk-amerikanske författaren Hendrik Willem van Loon fångade det hela perfekt sin populära USA-historia, citerad i “A Military History and Atlas of the Napoleonic Wars”, kapitlet om The Russian Campaign: But when the tsar of all the Russians, the commander-in-chief of three million horse guards, foot guards, life guards and Cossacks, begins to talk sweetly of brotherly love, it is time for decent people to look to their guns.

Men det finns faktiskt innovativa sätt på vilka amerikaner hjälper till att sprida demokrati, i själva USA, där det verkligen behövs.

 

tags]Web 2.0, bredband, Java, Webben, Internet, Datorer, mobile Internet, PHP, MySQL , LAMP stackOpen311, Civic Commons,Localocracy,SeeClickFix, Hendrik Willem van Loon, A Military History and Atlas of the Napoleonic Wars, Innovativa amerikanska websajter[/tags]