Politik

Jane McGonigal om: Kan vi rädda världen med datorspel?

[print_link]


Datorspel har länge, spelat, om ni ursäktar vitsen, en central roll inom IT-världen. Det är så som de flesta programmerare, i alla fall killarna, lär sig om datorer och sen också att programmera. Datorspelen har också för det mesta använt sig av grafik som den trötta affärsgrafiken aldrig ens har kommit i närheten av.

Allteftersom datorerna blir kraftigare och bredbandet sprids så blir datorspelen alltmer avancerade.

Tre-dimensionella stadskartor som svenska Hitta och Google Earth, avatarer på Second Life och mer traditionella skjut-allt-som-rör sig-datorspel

 

[tags]Institute of the Future, Jane McGonigal , Datorspel, Seriösa Datorspel[/tags]

2 thoughts on “Jane McGonigal om: Kan vi rädda världen med datorspel?

  1. Bosse

    Björn: Ja det kanske är något för ett socialdemokratiskt parti i kris. Att jobba med olika politiska scenarier och hur dessa skulle kunna lösas mha ett datorsimuleringsprogram låter som en intressant tanke faktiskt. Tyvärr är väl förmodligen SAP det trögaste partiet vi har i Sverige. Att ändra kursen på sosseskutan tar väl förmodligen lika lång tid som att lägga om riktningen på ett hangarfartyg.

    F.ö. är inte jag heller någon datorspelsfreak men jag funderar på att skaffa mig ett riktigt realistiskt flygsimulatorprogram. Jag menar rätt som det är så är jag ute och flyger och hela besättningen drabbas av akut vinterkräksjuka och blir helt oförmögna att styra ner planet (sånt händer säkert ofta ;)). Då träder jag in i handlingen och sätter ner planet med säker hand. Inte nog med att jag räddar livet på mig själv och tvåhundra andra, jag får också som tack gratis resor med SAS (eller vilket bolag det nu är) för resten av livet och kan äntligen göra alla de där resorna jag drömt om men som jag tidigare fått avstå ifrån pga pengabrist. Snacka om att ha nytta av ett datorprogram. 😉

  2. Björn Nilsson

    Jag har försökt prata med vänsterfolk i Sverige om den här sortens upplägg, men antingen verkar de inte fatta vad det handlar om, eller också kommer det ett trött svar om att det nog inte fungerar i alla fall för att det är så svårt, så svårt … . Naturligtvis kan man diskutera och kritisera en hel del av vad damen säger på filmen, men att tanken är oerhört fruktbar och realistisk tycker jag är svårt att förneka. (Och detta trots att jag inte håller på med dataspel på nätet.)

Comments are closed.