Politik

Napaviner till din amerikanska Thanksgiving


Klicka på vinflaskorna för att komma till Napadalen.

Den amerikanska Thanksgiving-högtiden, en traditionell skördehögtid som infaller nu på Torsdag, är den enda amerikanska helgdagen som mig veterligen inte firas någonstans i Sverige. Jodå, den fjärde juli, USA:s nationaldag, där alla deltagarna noggrant fotografera, brukar firas på Skansen i Stockholm, med stor uppslutning.

Mike Steinberger skriver i Slate om att det har blivit populärt att dricka viner från Napadalen strax nordöst om San Francisco till Thanksgiving, trots att Napadalen inte riktigt är vad den en gång var: What to drink on Thanksgiving: Napa cabernet. – By Mike Steinberger – Slate Magazine

Napa also has an image problem: It is seen as another symbol of the sandcastle economy that has now collapsed. In the late 1990s, the so-called “cult cabernets” ‘wines like Harlan Estate and Screaming Eagle ‘eclipsed Napa’s old guard and became, for a time, among the hottest wines on the market, fetching prices that rivaled or exceeded those of even the most acclaimed Bordeaux.

 

Länkar:California Department of Food and Agriculture

[tags] Gilroy Garlic Festival, Hamburgare, Varmkorv, Mat i Kalifornien, California Food, Mat i USA, Amerikansk mat, Sushi i USA, Koreansk Yoghurt i USA, Amerikanska kockar, Amerikanska restauranger, Restauranger i Kalifornien, Restauranger i USA, Napadalen, Sonomadalen[/tags]