Politik

Rabattkuponger för tjejer, kommer Google att köpa kupongsajten Groupon?

Ett företag som just har fyllt två år, ett företag som sysslar med rabattkuponger för främst tjejer, är det företaget verkligen värt hela sex miljarder dollar?????

Ja säger Google, trots att Groupons, det är företagets namn, affärsidé är synnerligen lätt att kopiera. Idén är enkel. Groupon gör det lätt för företag att erbjuda rabattkuponger till allmänheten. Om ett visst antal personer registrera sig för erbjudandet, så kan alla som har registrerat sig använda sina rabattkuponger, men om tillräckligt många kunder inte registrerar sig så blir det ingen affär av det hela.

 

Länkar: Groupon

Axplock från den nordiska pressen:

digi.no

[tags] Silicon Valley, Startupföretag, Riskkapital, Stanford University, Berkeley University, Palo Alto, IT, Google, Facebook, Twitter, Apple, Cupertino, Intel, Antitrustlagstiftning,,Groupon, Google Groupon[/tags]