Politik

Anne Ramberg, nazister, zombier och smutsiga fickknivar, rojalisternas Jihad mot Sveriges republikaner

Kungen, med skräck i blicken, ser zombierna närma sig

[print_link]

En orsak till att det är så givande att blogga är att man får en helt unik insikt i dagens ofta helt bisarra Sverige, för att inte tala om USA.

En fråga som i ärlighetens namn är så gott som helt oviktig i dagens Sverige är frågan om familjen Bernadottes märkliga privilegier. Alla svenska statschefer under det kommande 2000-talet, så långt framåt vi överhuvudtaget kan blicka, utan undantag kommer att bli utsedda från medlemmar i den pyttelilla familjen som knappast är känd för att utmärka sig på något som helst sätt, allra minst intellektuellt, hur många generationer man än går tillbaks i tiden.

Det märkliga är att ett för mig förvånande stort antal prominenta svenskar är intensivt, glödhett, frenetiskt, engagerade för den i sanning grådaskiga familjen och om någon kritiserar någon av dom för någonting så brister alla fördämningar för dessa annars så lugna människor. Resultatet blir härdsmälta, emotionella utbrott av säregna proportioner inför öppen ridå. Något som sannerligen annars inte är vanligt i det lugna Sverige där de prominenta sedan barnsben får lära sig att uppträda lugnt och sansat.

Det här är i sanning förvånansvärt eftersom det trots allt inte handlar om tonårsflickor som plötsligt får syn på Lady Gaga, utan om medelålders stadgade människor, män och kvinnor i staten med höga löner som av någon underlig psykologisk orsak har ett nästan religiöst engagemang för familjen Bernadotte. Om de liknar något så är det de amerikanska kristna fundamentalister som råkar i extas när de får se George Bush, Elvis eller Jesus på en rostat brödskiva.

Nu senast har alla emotionella fördämningar brustit för advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg som i tidskriften Advokaten har gått till ett märkligt frontalangrepp mot alla dem som vågar kritisera familjen Bernadotte så att fradgan stänker över stora delar av Östermalm och om ni ursäktar vitsen, delar av Kungsholmen: För pressetik i tiden

Först får media kritik för att man har uppmärksammat en “urusel bok” om Sveriges hårt arbetande stadschef, en man som inte alls som jag själv trodde tillbringar sin tid på Noppes och andra inneställen kring Stureplan med sina kaffeflickor eller ute i skogarna med sina älgar, utan istället är känd för sitt “sedan lång tid mycket starka engagemang i miljöfrågor”:

Att det utges skräplitteratur och skandaljournalistik kan man inte göra något åt. Man kan bara avstå från att köpa den. Men hur TV4, SVT, radio och särskilt Expressen valt att genom sina publiceringar okritiskt göra sig till marknadsförare av en i alla hänseenden urusel bok förtjänar ändå att diskuteras. Hur är det till exempel möjligt att TV4 i sin marknadsföring av boken som sanningsvittne inbjuder en man vars ”claim to fame” tycks grunda sig på att han dömts för bland annat förberedelse till utpressning. Kanalens
tittarsiffror behöver säkert förbättras. Likaså kvällstidningens försäljningssiffror. Men, är det detta som (seriös) tv och dagstidningar med ambitioner ska ägna sig åt?

 

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,VG RSS, Dagen.se – Stora nyheter, Dagen.se – Stora nyheter

[tags]Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Victoria Nobelpriset, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Republikanska Föreningen, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Vicoria, Vicoria Liu Xiaobo, Victoria Liu Xia, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel, Kungafamiljen och Zombier, Anne Ramberg Kungafamiljen[/tags]

6 thoughts on “Anne Ramberg, nazister, zombier och smutsiga fickknivar, rojalisternas Jihad mot Sveriges republikaner

 1. Lennart

  Christer, jag bloggade just om den debatten och Anne Ramberg verkar, precis som du säger inte att vara riktigt i balans. Hon riktigt kokade över med indignation och ilska.

  Det märkligaste var dock att SVT inte med ett ord nämnde att Ramberg är vän med Lettström, och tydligen också med familjen Bernadotte, något som skulle göra henne jävid i debatten. Jag har mejlat SVT och frågat, får se vad de säger.

 2. Christer W

  Jag såg på tv-nyheterna en kort debatt mellan advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg Ann Ramberg och Aftonbladets Jan Helin, där tv-journalisten dessutom mer eller mindre bistod Ramberg.
  I en kommentar sade Helin något om att Ramberg och Lettström, som jag uppfattade det, har någon form av relation eller bekantskap.
  Överhuvudtaget var Rambergs agerande rätt märkligt, hon tycktes vara i obalans.

  När det Gäller Dick Harrison, fick inte han jobbet att vara guvernant åt Daniel när pojken skulle ju platsa in i noblessen.

 3. Blivandejurist

  Det är väldigt märkligt att Anne Ramberg tar så stark ställning mot de senaste avslöjandena om kungen och kungahuset och dessutom utnyttjar sin position som generalsekreterare för advokatsamfundet. Advokatsamfundet behöver städas upp från de blåkonservativa östermalmsborna!

  “Anne Ramberg som i tidskriften Advokaten har gått till ett märkligt frontalangrepp mot alla dem som vågar kritisera familjen Bernadotte så att fradgan stänker över stora delar av Östermalm och om ni ursäktar vitsen, delar av Kungsholmen” Roligt uttryckt!

  1. Lennart

   Blivandejurist: Ja är det inte konstigt? Ann Ramberg är enligt pressen en personlig vän till familjen Bernadotte, har dekorerats av C.G. och är tydligen deras tunga artilleri i kampen för sina fortsatta privilegier.

 4. Peter Andersson

  Ja, det är många journalister som driver på just nu för att få kungen att pensionera sig till förmån för Vickan, mig veterligt är det dock inte en enda en som har frågat HENNE om hon vill ha jobbet redan nu istället för om ytterligare tjugo år, det kanske de borde göra, det är ju ingen vågad gissning att hon skulle föredra att få tillbringa de kommande mammaåren som fortsatt påläggskalv…

Comments are closed.