Politik

Nya kombinationschips från Intel och AMD gör datorerna snabbare, men vad säger dataspelarna?

En typisk dator har två slags processorer, en centralprocessor eller CPU för alla logiska kalkyleringar och en GPU eller grafisk processor för all grafik. De här två processorerna ligger skilda åt i datorn, vilket betyder att de elektroniska signalerna måste som behövs för att de två ska kunna kommunicera, måste korsa ett visst avstånd. Ett mycket kort avstånd visserligen, men det tar ändå tid.

Nu, som Don Clark skriver i Wall Street Journal så kommer Silicon Valley-företagen Intel och AMD båda att introducera processorer som kombinerar en CPU och en GPU i hopp om att det kommer att göra framtidens datorer betydligt snabbare än dagens: New Intel, AMD Chips to Combine Microprocessors, GPUs – WSJ.com

The design trend, expected to be the focus of announcements by Intel Corp. and Advanced Micro Devices Inc. at the Consumer Electronics Show early next month, is based on bringing together two long-separate classes of products: microprocessors, the calculating engines that run most PC software; and graphics processing units, which render images in videogames and other programs.

 

Länkar:

[tags] Datorer, computers,Combination Chips, Intel, AMD, NVidia, Datorchips, Silicon Valley [/tags]