Politik

Lär dig skriva appar för Android med Google App Inventor

[print_link]


Klicka på bilden.

Vi lever i en helt ny mobil IT-värld med pekskärmsmobiler, läsplattor och appar. För bara ett par år sen var det Ruby on Rails som gällde. Är det någon idag som minns David Heinemeier Hansson idag, knappast?

Idag sitter hundratusentals IT-intresserade människor världen över och skriver appar för Android och Apple. Och det är enklare än man kanske skulle tro.

Jag har länge velat ha min egen app för bloggen här och nu har jag skrivit en med Google App Inventor, klicka på bilden ovan, ett mycket fint verktyg för den som vill börja lära sig skriva mobila appar utan att skriva kod.

 

Axplock från den nordiska pressen:

digi.no,
digi.no, NyTeknik – Senaste nytt, ITavisen.no, ITavisen.no, ITavisen.no

Länkar och källor
iPhone, Blackberry, Nokia, HTC, Nexus One htmlentities(iPhone, Blackberry, Nokia, HTC, Nexus One)

[tags]Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G, Google Nexus One, Augmented Reality, Förstärkt verklighet, Tryckskärmar,Cydia, Pekskärmsmobil,8pen,3qubits,Broadcom BCM2157, Motorola Atrix 4G, Google App Inventor[/tags]