Politik

Senaste vetenskapliga rönen: stor frukost eller liten frukost, vilket är bäst för hälsan?

Hur mycket ska man egentligen äta till frukost? En stor eller en liten frukost? Efter 7-8 timmars sömn, är det inte bra att börja dagen med ett stabilt mål?

Nicholas Bakalar skriver i New York Times tyska forskare som har visat att det faktiskt är bättre att äta en lätt frukost eftersom det på intet sätt påverkar hur mycket man äter senare på dagen. Big Breakfast Ineffective for Cutting Total Calories, Study Finds – NYTimes.com

German researchers studied the food intake of 280 obese adults and 100 of normal weight. The subjects kept records of everything they ate over two weeks, and were carefully instructed about the importance of writing down what they ate as soon as they ate it.

 

Axplock från den nordiska pressen:

Debatt – Debatt – hem

Länkar:California Department of Food and Agriculture

[tags] Gilroy Garlic Festival, Hamburgare, Varmkorv, Mat i Kalifornien, California Food, Mat i USA, Amerikansk mat, Sushi i USA, Koreansk Yoghurt i USA, Amerikanska kockar, Amerikanska restauranger, Restauranger i Kalifornien, Restauranger i USA,Svenskar i USA, Frukost i USA [/tags]