Politik

Vad svenska UD kan lära sig av USA:s State Department

[print_link]


USA:s State Department bloggar på den kinesiska mikrobloggningssajten t.sina.com.cn som tillhör Sina.com

Carl Bildts UD är en märklig institution. Utrikesministern själv bloggar som bekant men han gör det på svenska, ett språk som inte speciellt många utanför Sveriges gränser faktiskt behärskar. Bloggen verkar mest vara riktad till Bildts beundrare i Sverige.

UD har också efter ett långt dröjsmål startat andra bloggar, dom flesta av vilka som Carl Bildts blogg verkar vara skrivna på svenska!! Det finns undantag, som ambassadör Staffan Herrström i Vietnam som bloggar på engelska.Vietnamesiska hade givetvis varit ett mer passande språk, men i alla fall är engelska bättre än svenska i Vietnam.

Carl Bildt twittrar i alla fall på engelska, och svenska UD har också ett officiellt Twitter-flöde – som dock igen är på svenska!

 

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,Nyheter – Nyheter, Nyheter – Nyheter, Nyheter – Nyheter, SvD – Senaste nytt,
[tags]State Department, Svenska UD, State Department Twitter, USA:s UD, USA:s och Sveriges utrikespolitik[/tags]

One thought on “Vad svenska UD kan lära sig av USA:s State Department

  1. aster

    Sverige är sedan Nazzeliggen en Amerikansk lakaj.
    Det stora militärtekniska stödet, betalas med Svensk neutralitet läs avancerad spioneri, infiltrations verksamhet,uppfostring av målländers medborgare till knäcksoldater,världsdiktaturens 5:e kollonare,genom bombmannens stiftelse krut Nobel och div. institutioner styra världsopinionen,…..
    En lydig hund,helt enkelt.

Comments are closed.