Politik

Du och ditt liv på webben: allt du behöver veta om läsplattor, surfplattor och sociala nätverk

[print_link]

Vid det här laget vet de flesta hur viktigt det är att vara med på de sociala nätverken och den mobila webben. Man kan starta en Jasminrevolution, fildela, texta med sina 300 närmaste vänner på sin pekskärmsmobil, mikroblogga och kolla Facebook var och varannan minut.

Under mitt besök i Orlando på den stora sjukvårdsmässan HIMSS så passade jag t.ex. på att äta middag med en mycket trevlig och kunnig läsare till den här bloggen, en person som jag aldrig hade träffat om det inte vore för bloggen. Alla mina vänner i Sverige kommer från mina sociala nätverk.

Så hur börjar man?

1) Facebook. Om du har släkt, vänner och givetvis fiender, så gå med på Facebook. Det är en jättebra sajt för att hålla kontakt men också för att träffa likasinnade. Du använder din mobil för att ladda upp bilder och statusmeddelanden. Och du lär dig hur den senaste webbteknologin fungerar. Att inte vara med på Facebook är ungefär som att inte kunna läsa eller cykla eller som att bo i Norrland och inte äta surströmming. Folk börjar undra. Ett absolut måste.

2) Mobiltelefon En pekskärmsmobil är också ett måste. Dom är fortfarande dyra men absolut värda pengarna. Det är en helt annan värld än att ha en aldrig så bärbar dator. Och om du sen lär dig att skriva appar så har du framtiden säkrad. Det är inte ett skämt eller en överdrift. Själv har jag en men det finns många alternativ. Apples iPhone är också mycket bra men något dyrare.

Mikrobloggningssajten 3 Twitter är också viktig. Många inser inte att man kan skicka privatmeddelanden på Twitter och även “peka på” långa artiklar och bilder med Bit.ly.

Om du vill vara med på det nya så använder du Twitter. Kolla t.ex. hur Carl Bildt använder Twitter även om han inte verkar känna till Bit.ly.

 

Axplock från den nordiska pressen:

digi.no,ITavisen.no, ITavisen.no, Resumé: Nyheter, Resumé: Nyheter, digi.no, digi.no, digi.no, ITavisen.no, ITavisen.no, ITavisen.no, ITavisen.no, ITavisen.no

[tags]Amazon Kindle, Barnes and Noble Nook, Sony Corp Reader, Prime View International Co, Plastic Logic Ltd, Hearst Corps Skiff, Spring Design Inc, Entourage Systems Inc, Microsoft Courier, Apple iPad, Tryckkänsliga skärmar , Samsung Galaxy Tab, Kno,iPad, iPad och tidskrifter, Facebook, Twitter,Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G [/tags]