Politik

Wisconsin, början till slutet för fria fackföreningar i USA

Jasmindemonstrationer i Wisconsin.

De radikaliserade tepåserepublikanerna allierade med den Kristna Högern har flera mål, den första och för tillfället viktigaste: att krossa den amerikanska fackföreningsrörelsen genom att helt sonika göra fackföreningar olagliga.

Avsikten är att ta ifrån de fackföreningsanställda deras sociala förmåner, tvinga ner dom i lönegraderna och tvinga fram en social otrygghet för hela den amerikanska medelklassen.

Hand i hand med en socialpolitik vars brutalitet skulle få Djingis Khan att applådera, går offensiven mot kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp. Abortstopp ligger runt hörnet och ett nationellt förbud mot könsneutrala äktenskap kan också vara på tapeten. Delar av Obamas urvattnade sjukförsäkringsreform kan komma att överleva hunnernas anstormning men det är i dagens läge osäkert.

 

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,
Politiken.dk Seneste nyt

[tags]Afl Cio, Afl-Cio, Governor Scott Walker, Politics, Scott Fitzgerald, Scott Fitzgerald Wisconsin, Scott Walker, Scott Walker Unions, Seiu, US News, Wisconsin Budget, Wisconsin Protests, Wisconsin Recall, Wisconsin Republicans, Wisconsin Teachers, Wisconsin Union Protests, Wisconsin Unions, Politics News[/tags

2 thoughts on “Wisconsin, början till slutet för fria fackföreningar i USA

Comments are closed.