Politik

Yes we can, bra gjort Maria Ferm m.fl, Datalagringsdirektivet skjuts upp!

[print_link]

Bra jobbat Miljöpartiets Maria Ferm och andra för att i alla fall temporärt ha förhindrat att regeringens sanslösa massövervakning av alla svenskar ytterligare förstärks genom Datalagringsdirektivet. Så här skriver Wikipedian om den lag som skulle ha fått Erich Honecker och Erich Mielcke i det gamla DDR att tro att de kommit till himlen:

Genom att analysera trafikuppgifter kan myndigheter identifiera var en person finns, en persons bekantskap och medlemskap i en grupp. …Direktivets implementering medför en skyldighet för telefoni- och internetleverantörer att lagra abonnentinformation i minst sex månader, men högst två år. De telefonidata ska sparas, som är nödvändiga för att visa varifrån, när och till vem en person ringer. Även information om vem som skickar SMS till vem och när detta sker lagras. De internetdata som ska sparas är vilken IP-adress varje abonnent haft vid varje given tidpunkt. Tillhandahållare av e-posttjänster skall också lagra uppgifter om bl.a. avsändare och mottagare av ett e-postmeddelande.

 

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,SvD – Senaste nytt, SvD – Startsidan, NyTeknik – Senaste nytt

[tags]FRA, Datalagringsdirektivet, Gunilla Carlsson, Massavlyssning, FRA Massavlyssning, FRA Datalagringsdirektivet, Gunilla Carlsson FRA, Maria Ferm, Maria Ferm Datalagringsdirektivet[/tags]

One thought on “Yes we can, bra gjort Maria Ferm m.fl, Datalagringsdirektivet skjuts upp!

  1. Marcin

    Kan man tvätta en fil som skapats på en specifik dator från all information som avslöjar var den skapades och av vem? Datornamn, kontonamn, tidpunkt osv?

Comments are closed.