Politik

Kalifornien, våren är här och med de vidunderliga blommande senapsfälten.

[print_link]

Blommande senapsfält i Kalifornien

Förvåren med äppel- och körsbärsblommor börjar redan i januari men i år har det varit kallare och regnigare än vanligt.

 

[tags]Silicon Valley, Stanford University, Berkeley University, Palo Alto, Naturen i Silicon Valley, Senapsblommor i Kalifornien, Senapsfält i Silicon Valley,Mustard Flowers California[/tags]

10 thoughts on “Kalifornien, våren är här och med de vidunderliga blommande senapsfälten.

 1. Johnny

  Visst, inga problem. Nu har jag tatuerat in “Fuck You” med stora bokstäver på röven som jag visar upp utanför riksdagen varje tisdag, men jag har ledigt utrymme i pannan där jag kan tatuera in “usabloggen.se” om du vill?

 2. Lennart

  Johhny: Nästa gång du springer runt i snön vid Stureplan, kan du inte ha ett plakat med mitt URL på ryggen, jag vill gärna ha litet fler läsare från Stureplansmaffian.

 3. Johnny

  Lennart: Du har förstått saken rätt. Man måste hålla hygienen även när vattenledningarna frusit sönder. Sedan är det förbannat uppiggande att rulla sig i snön, man dundrar in på jobbet och skriker seger eller Valhall, det sätter fart på folk, 🙂

 4. Johnny

  I Stockholm snöar det och är kallt som fan, super frisk luft, man känner sig som en stentuff viking som överlever allt, mörker, kyla, snö eller skattehöjande socialister, ingenting kan knäcka en.

  1. Lennart

   Johnny: Jag är djupt imponerad! Jag antar att du också klär av dig naken och rullar runt i snön. Sånt bygger karaktär. Det är annat än det mjäkiga livet här i Silicon Valley.

 5. Bossebus

  Herr Bard kan säkert ordna med en hel del präktiga fejkade “skandaler” för att få gratisreklam i blaskorna som domare i “Idol”.(Eller vilket program det nu var?)

  Men vem ids titta?

 6. H2

  roger, det snöar även i Kalifornien. För två dagar sedan kom det 30 cm i Mammoth och mer är på väg till helgen. Det kommer var fin skidåkning även i april.
  Goda år är några liftar öppna även 4th of July

 7. roger

  Själv vaknade man upp till 15cm nysnö. Blääääää. Nu har det varit snö och kallt i Sverige sedan november. Detta är sannolikt en anledning att svenskar reser utomlands i större anledning än amerikanarna. Om vi haft 25grader och sol i skåne under Januari månad skulle vi inte åka till Kanarieöarna & Thailands stränder i samma utssträckning som vi gör.
  Detta självklara utlandsresande, i jakt efter bättre väder och för att under ett ögonblick ha råd att leva gott för våra hårt beskattade pengar, har sannolikt gjort oss bekvämare med att lämna Sverige även för andra ändamål.

  Bard har mycket vettigt att säga..

 8. Peter

  Kanske inte det mest passande stället för denna länk/kommentar. Men det vore intressant att höra din bild av denna föreläsning från Alexander Bard.

  http://www.ur.se/samtiden/tema-samhallets-klyftor/

  Något säger mig att du skulle kunna gilla den, åtminstone delar av den. Själv använder jag den i undervisning. Han raljerar och skryter en del och är rätt hård och kantig i sina omdömen, men trots det intressant.

  1. Lennart

   Peter, tack för tipset. Jag har hört Alexander Bard i radio och han verkar intressant, om än litet väl ivrig.

Comments are closed.