Politik

Wikileaks: Obamas vendetta och tortyr av Bradley Manning


Klicka på bilden.

För varje dag som går så blir Obama mer lik George Bush. Ett bra exempel är den regelrätta tortyr som Obama-regeringen nu utsätter Bradley Manning för. Bradley Manning är den unge soldat som misstänks ha läckt diplomatiska mejl till Wikileaks.

 

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Utrikes

[tags]Afghanistan, Kriget mot Terrorismen, Pentagon Afghanistan, Obama Afghanistan, USA Afghanistan, Admiral Mullen, Obama, Obama Afghanistan, Paul Wolfowitz, Pentagon, The Accidental Guerrilla, Afghanistan Der Spieger, Wikileaks, Bradley Manning, Julian Assange[/tags]

3 thoughts on “Wikileaks: Obamas vendetta och tortyr av Bradley Manning

 1. Per A.

  Manning är än så länge bara misstänkt, och har inte ställt inför rätta ännu.
  Om han stulit hemligheter eller inte är ännu inte avgjort i domstol.
  Av vad jag snappat upp på nätet så är en av åklagarens viktigaste bevispunkter att Manning påstås ha erkännt på en chatt…

  Även om Manning skulle fällas så kan han inte dömas till tortyr.
  Att under längre perioder förvägras sömn är en form av tortyr.

 2. roger

  Lennart: Nu får du hjälpa mig… Manning var väl snubben som stal enorma mängder hemligstämplat amerikanskt material och gjorde dem tillgängliga för hela världen?

  Att placera en sådan lirare i isoleringscell och låta honom sova naken (efter att han sagt sig vara beredd att hänga sig i sina boxers) är väl inte på något sätt extremt? Tortyr! Det var det töntigaste jag hört!
  Är denna “regelrätta tortyr” (!lol?) verkligen ett bakslag för Obama? Vill de hårdnackade jänkarna verkligen att han skall behandlas mildare? Jag har väldigt svårt att tro detta.
  I vilket land i världen skulle behandlingen av en landsförrädare av dessa extrema mått varit mildare?

  Vår Bergling fick sitta i isoleringsscell på Kumlaanstalten i 39 månader innan han hamnade i mentalvården, för vad i jämförelse med Mannings brott framstår som ett pojkstreck.

Comments are closed.