Politik

Gå bara inte vilse i de storstilade kaliforniska bergen

Bild över Silicon Valley med Mountain View och södra ändan av San Francisco-bukten från Black Mountain. 9/4/2011. Foto Det Progressiva USA.

Det viktigaste när man vandrar i de kaliforniska bergen mellan Silicon Valley och Stilla Havet är att 1) ha med sig tillräckligt med vatten eftersom det inte finns något vatten däruppe överhuvudtaget, 2) att ha en bra vindjacka hur fint vädret än är, för om dimman kommer vältrande in från havet, som den lätt kan göra, så blir det så vått och kallt att man nästan tappar andan och 3) allra viktigast, man måste för sjutton veta var man befinner sig någon stans.

Stephen Baxter och Diana Samuels skriver i San Jose Mercury News om människor som går upp i bergen utan mat och utan vatten och utan att ha en aning om var de befinner sig: Three missing hikers found after getting lost in Santa Cruz Mountains parks – San Jose Mercury News

Sunny spring days have lured thousands of residents and visitors to area parks to see colorful wildflowers, towering redwoods and silver waterfalls, but for three people those trips turned dangerous this weekend as they got lost amid miles of hiking trails.

 

[tags] Silicon Valley,Black Mountain Cupertino, Rancho San Antonio, Kalifornien bergsvandring, California Mountains [/tags]