Politik

Blir San Francisco först i USA med förbud av omskärelse för minderåriga?

Att religiösa människor ska låta könsstympa sina barn är en grotesk sedvänja som jag själv har fått se exempel på när mina två pojkar föddes här i USA. Läkarna var efter oss som Jihad-krigare för att få oss att omskära dom, dom gav aldrig upp. Det sista argumentet dom försökte sig på var att när pojkarna i framtiden någon gång badade med mig och såg att deras pappa var omskuren och inte dom så skulle pojkarna få men för livet. När jag påpekade att jag själv, läkarson som jag var, inte var omskuren så gav dom slutligen upp.

Men över hela USA är det här accepterat stödd av förfalskade argument. Men nu som Heather Knight skriver i San Francisco Chronicle, så kan en ljusning vara på väg i San Francisco, som kan vara på väg att förbjuda all könsstympning mot minderåriga barn:

 

Axplock från den nordiska pressen:

Debatt – Debatt – hem,Debatt – Debatt – hem, Debatt – Debatt – hem

Länkar:San Franciscos Hemsida

[tags] Alcatraz, Castro, Dataföretag i San Francisco, Gavin Newsom, Golden Gate, Market Street, Pier 39, San Francisco, San Francisco Bay, SOMA, Turist i San Francisco , Sj?lejonen i San Francisco, IT i San Francisco, University of California at San Francisco,Könsstympning i USA, Omskärelse i USA, Circumcision in the United States[/tags]

9 thoughts on “Blir San Francisco först i USA med förbud av omskärelse för minderåriga?

 1. bitterfittan

  Typiskt Patriarkatet att uppmuntra sönerna till så mycket sex som möjligt! omskurna är tom less ansvarsfulla med kondom användning!
  Men det bryr man sig inte om! det är förstås kvinnan ansvar!
  Strukturellt kvinnoförtryck sker med religionens hjälp då Imamer tom opererar sina unga mäns snoppar så att de blir ännu mer aggressiva, angripande och lämpade för penetration vilket vi tjejer avskyr!

 2. karin

  den sexuellt mest utlevande gruppen i usa är bögarna i los angeles,san fransiso å deras vänner.att förbudsivern kommer från sexintresserade grupper i gaykvarter är ju helt i sin ordning!
  den som förväntar sig att Iran ska stoppa omskärelsen först måste va hjärnskadad!

 3. Edward i Orlando

  Från vaggan till graven – eller som i denna diskussionen: från omskärelse till öppen kista.
  Jag vet inte hur kommersialiserad begravningsbranchen är i Sverige, men i USA är den på samma nivå som bilbranchen. Glassiga broshyrer och luftkonditionerade showrooms med senaste kistmodellerna. Jag jobbade ett knappt år som försäljare på den största begravingsbyrån i Orlandoområdet – en oförglömlig upplevelse.
  Förutom de kunder som kontaktar dig för omgående behov, arbetar du huvudsakligen med att övertyga folk om att boka och betala för sina egna kommande behov. ”Så slipper dina anhöriga bekymra sig om det när situationen uppstår”. För dyrt kan det bli: runt $5-6,000 för en standard begravning, inkl jordplätten som du också köper, specificerad som vilken tomt som helst och där priset är beroende på……location, location, location. Kremering är inte så poppis i Florida, plus att du tjänar mindre på det, så det marknadsförs inte så aggresivt.
  När det gäller kunder med omedelbara behov arbetar du obönhörligt på deras känsla av skuld. Du spelar på alla strängar som finns. Aldrig något direkt prat om kostnad – men av någon anledning sammanfaller alltid de arrangemang som bäst visar den kärlek de kände för den avlidne med vad du, som försäljare, tjänar mest på.
  För de som själv förbokat och betalat för kalaset,när det väl är dags att utnyttja paketet är det ännu enklare att uppgradera. När de anhöriga ser hur omtänksam och förutseende den avlidne var, får de så dåligt samvete att det är rena julafton för dig som försäljare.
  Som sagt, jag varade ett knappt år i branschen, sen hade jag fått nog av gråtande kunder.
  Detta är dock inget nytt: Evelyn Waugh skrev redan 1948 en roman om det: The Loved One. Rekommenderas helhjärtat.

 4. Kerstin

  Kanske det handlar om det amerikanska religiösa och antisex-bigotteriet. Ett av de mer använda argumenten för omskärelse i slutet av 1800-talet och början av 1900- talet var ju att det förhindrade (eller försvårade) onani, och sådan ansågs ju leda till en upplösning av ryggraden mm. Dessutom är det ju en allvarlig synd enligt Bibeln.

 5. Christer W

  Öppen kista behöver inte kosta mer. Öppen kista, en släkttradition som i mitt tycke är lite makaber, dessutom finns de på lit parade bevarad för evigt tack vare kamerabilder.

 6. roger

  Lennart: Förstår hur du menar, men att något kostar pengar har i regel motsatt effekt.. Är det dyrt med en begravning med öppen kista borde väl intresset för slutna kistor öka.

 7. Kerstin

  Märkligt att omskärelse tycks ha blivit en allmän sed i USA. Vad kommer det sig? Så har det ju inte varit/blivit i Sverige. Tror inte en enda icke judisk eller icke-muslimsk svensk skulle komma på den idén ens. Själv tycker jag seden att omskära småpojkar eller pojkbabies är synnerligen barbarisk, lika barbarisk som att omskära flickor.

  1. Lennart

   Kerstin: Ja den som visste det, det bara är så. Mina erfarenheter kommer från universitetsstaden Princeton i nordstaterna, där man borde ha väntat sig bättre. Då kan man föreställa sig hur det är i Sydstaterna och Mellanvästern.

   Jag misstänker att en orsak är att läkarna tjänar pengar på det, ungefär samma skäl som varför amerikanska begravningsentreprenörer alltid vill ha begravningar med öppen kista eftersom dom då måste balsamera kroppen, något de tjänar storkovan på.

Comments are closed.