
Klicka på bilden.
När Silicon Valley grundades på 1960 och 1970 talen så var det som en tråkig kopia av Mellanvästern, vilket var varifrån de invandrande IT-ingenjörerna mest kom. Man byggde gigantiska köpcentra med parkeringsplatser som var stora som Småland, man asfalterade helt sonika över gamla fina frukt och grönsaksodlingar som om det vore Palestina, och man byggde gigantiska villaområden och företagsparker i en smal liten dal som om det handlade om Kansas eller Nebraska.
Och inte minst så byggde man hamburgerrestauranger och varmkorvstånd i vart och vartannat gathörn. Som alla invandrare så förde man med sig sin egen kultur till det nya landet.
Det är först på senare år som Silicon Valley har börjat förändrats. Latinamerikanskt, kinesiskt, japanskt, koreanskt och vietnamesiskt inflytande har ökat lavinartat och Silicon Valley är idag till allas båtnad mångkulturellt.
Man har börjat få allt fler uterestauranger och nu senast, yoghurt och mjölkteställen som den här lilla Quicklybutiken jag just gick förbi i Cupertino. De Östasiatiska länderna är mycket innovativa när det gäller att skapa nya varationer av yoghurt, frukt, mjölk och te-produkter som det berömda Pearl Tea.
Liksom många av de här butikerna har Quickly gratis WiFi. Quickly, med två tusen butiker i Asien, Afrika, Europa och USA är mycket populär bland invandrad ungdom från Kina, Korea, Japan och Vietnam.
[tags]Silicon Valley, Startupföretag, Riskkapital, Stanford University, Berkeley University, Palo Alto, IT, Google, Facebook, Twitter, Apple, Cupertino, Intel, Antitrustlagstiftning,Groupon,Quickly, Pearl Tea[/tags]