Politik

Torpeder och undre världen, kungens hårda nypor avslöjas i pressen

Den folkkära Bernadottefamiljen har också en annan, mörkare baksida som har läckt ut i pressen de senaste månaderna. Som i bästa Mellanösternstil så är allt frid och fröjd så länge som folket ställer upp och okritiskt hyllar fursten och hans familj. Men så fort som kritiska röster höjs så förvandlas de breda leendena till något helt annorlunda:

DN skriver i en vad jag kan se anonym artikel om hur “vänner till” kungafamiljen med olaga hot försökte stoppa utgivningen av den kritiska “Kungaboken”: Hot och smutskastning vapen mot “kungaboken”

Allvarligare än bokhandelns motstånd menar förlaget att försöken från kungahusets vänner att skrämma författare och förlag till att inte ge ut boken var.

– Man anlitade den förre polischefen Tommy Lindström för att få boken stoppad, säger Kristoffer Lind.

På ett möte hotade Lindström förlaget med att säkerhetspolisen, som kritiseras i boken, skulle avlyssna dem och starta smutskastningskampanjer mot förlaget under lång tid framöver.

– Lindström var anlitad av några ur kungens vänkrets. Mötet var obehagligt, säger Lind.

 

Axplock från den nordiska pressen:

Helsingborgs Dagblad: Nyheter,Helsingborgs Dagblad: Nyheter

Länkar:Kungafamiljens hemsida

[tags] Republikanska Föreningen,Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel [/tags]