Politik

Turist i USA: kul på stranden i Santa Monica i Los Angeles

Stranden i Santa Monica i Los Angeles taget från piren. Foto Det Progressiva USA.

En av de absolut mest avskyvärda medeltida tänkare som överhuvudtaget har funnits är Augustinus som bl.a. lärde ut läran om arvssynden och att alla småbarn åker direkt till helvetet om de inte döps och som förföljde den liberale irländske munken Pelagius till döden.

En man helt i Bin Ladens anda.

Det ät efter hans mamma som Santa Monica i Los Angeles är uppkallat eftersom de spanska bosättare som först landade på stranden gjorde det på hennes födelsedag.

Santa Monica, som ligger nära Hollywood, har en av de klassiska badstränderna i södra Kalifornien. När man gjorde surf och strandfilmer på 1950, 60 och 1970-talet med begränsad budget så körde man helt sonika de få kilometerna från Hollywood ner till stranden i Santa Monica

 

[tags]Kalifornien, California, Jerry Brown, San Francisco, Los Angeles, Hollywood, Silicon Valley, Santa Monica[/tags]

4 thoughts on “Turist i USA: kul på stranden i Santa Monica i Los Angeles

 1. roger

  Japp… Korta semestrar och det faktum att det man söker finns inom landet är nog anledning till att Amerikaner inte åker utomlands lika mycket som Svenskar. Har väldigt lite med hur självständig man är, enligt mig

 2. roger

  Lennart: “Min äldste son och hans flickvän har just varit där”
  -Varför åkte de inte till Kreta om de ville ha medelhavsklimat och stränder, är de inte självständiga nog? -Skämt åsido, bor man i SF och vill åt värme och stränder är det väl naturligt att söka sig till södra ca, tror jag.

  1. Lennart

   Roger: Det kan jag svara på: de hade bara fyra dagar på sig. Och med de korta semestrar man har i USA så är det svårt att resa utomlands.

 3. H2

  Santa Monica ÄR trevligt, men en minst lika skojig turistfälla är Venice Beach som ligger strax söder om SM.
  Området ägdes av tobaksmiljonären Abbot Kinney som vilje göra om rådet likt det riktiga Venedig. Han lät gräva massa kanaler i området och några finns fortfarande kvar att beskåda. Tokiga ideer och för mycket pengar….

  Idag fylls strandpromenaden med kroppsbyggare, konstnärer, dansare och underhållare som försöker få turisterna att öppna plånböckerna.
  Dagtid och helger rekommenderas för nyfikna. Sena kvällar är det lite för skumt för min smak.

Comments are closed.