Politik

Data Robotics Drobo för dig som behöver ett supersäkert disksystem med RAID

Klicka på Drobo

För dig som behöver jättemycket diskutrymme som dessutom är säkert och inte kommer att krascha så är Drobo från Data Robics här i Silicon Valley en mycket bra lösning.

Drobo är en liten extern container i vilken du kan stoppa in upp till 12 hårddiskar av typ 3.5″ Serial ATA. Du kan sen konfigurera dom med Drobos egen version av RAID så att även om en eller t.o.m. ett par av diskarna skulle krascha så är dina filer ändå säkra. Man kan sen accessa diskarna via USB 2.0, USB 3.0, FireWire 800, eSATA, eller Gigabit Ethernet. Ett plus med Drobo är att alla diskarna inte behöver vara samma storlek.

Mina söner har var sin Drobo och rekommenderar den starkt. När man börjar dra på sig stora mängder med data som man inte vill förlora så är såna här lösningar ett måste.

Jezper Söderlund i Mölndal har skrivit en recension om sin egen Drobo på den här länken.

Jag kommer med stor säkerhet att köpa min egen Drobo till Jul eftersom jag börjar dra på mig så stora datamängder att jag måste vidta försiktighetsåtgärder.

Om någon har tips om andra liknande lösningar så vore det intressant att höra.

[tags]DAS, SAN, NAS, Data Robotics, Drobo, Serial ATA, USB 2.0, USB 3.0, FireWire 800, eSATA, Gigabit Ethernet, diskar. [/tags]

2 thoughts on “Data Robotics Drobo för dig som behöver ett supersäkert disksystem med RAID

  1. H2

    Jag använder mig av en WD Sharespace och 4 x 2 TB diskar. Med RAID 5 ger det effektivt 6TB lagringsutrymme. Det räcker mer än väl för hela min familjs behov.
    Nackdel med burken är att den är långsam och att man helst skall ha diskar av samma storlek. Den har förutom firewire, LAN och USB dessutom DLNA vilket gör det lätt att kommunicera med resten av nätveket. Steama video exempelvis.
    Lågt pris gör att nackdelarna kan förlåtas lättare.
    Ryktet säger att WD har en nyare version på gång inom några månader

Comments are closed.