Politik

I skuggan av San Francisco: Transformers? Gigantiska kranar i natten på Mare Island

Gigantiska kranar i natten på Mare Island. Från Troy Holdens fina fotoblogg, klicka på bilden för att komma till Troys blogg.

Havet är allerstädes närvarande i San Francisco. I morgondimman, i pirarna utefter Embarcadero-gatan, i mistlurarna och de andra ljuden utifrån havet, och inte minst i fartygen och i de här väldiga kranarna på Mare Island i Valejo norr om San Francisco.

San Francisco var en gång en av USA:s stora hamnstäder. Men det var länge sen nu. Idag håller unga IT-entreprenörer på att förvandla gamla unkna grottliknande pirarna till toppmoderna IT-lab, till bredden fyllda med bärbara datorer, servrar och planer på framtiden som de gamla hamnsjåarna aldrig hade kunnat ana.

En ny tidsålder, en ny värld, och så de här väldiga gamla ärriga kranarna som gigantiska Transformers-liknande kranarna i natten på Mare Island i San Franciscobukten.

Axplock från den nordiska pressen:

Dagen.se – kultur

[tags]Troy Holden, Mare Island, Bilder från San Francisco, Hamnen i San Francisco, Vallejo[/tags]