Politik

Släng ut det gamla kassaregistret och ersätt det – med en iPad!

Klicka på bilden för att läsa mer om iPad som kassaregister.

Kassaregister är ett exempel på specialbyggda apparater, ursprungligen analoga, som nu steg för steg kommer att ersättas av digitala surfplattor. Dom finns överallt, på flygplatser, i charkuteriaffärer, på NK. ICA, Konsum, ofta med en uttråkad person, eller personal som man säger idag, bakom.

Men med surplattor som kan kopplas upp till Internet, så kan man bygga ett kassaregister i mjukvara som en app i en iPad. Ledsamt för kassaregisterfabrikörerna, men bra för oss andra.

Leena Rao skriver på TechCrunch om hur Jack Dorsey och hans San Francisco-startup Square och deras iPad-kassaregister: Square’s Disruptive New iPad Payments Service Will Replace Cash Registers

Today, Dorsey is revealing Square Register, a high-powered point of sale replacement for cash registers and point of sale terminals. And the company is taking it one step further for consumers by launching the Square Card Case, a way for purchasers to access a local merchants’ goods, prices, location, loyalty card and more. For background, Square offers an iPhone, Android and iPad app which allows merchants to process and manage credit card transactions with a handy little credit card swiping device that plugs into the headset/microphone jack.

Square, i San Francisco, som startades av Twitters Jack Dorsey och andra gör det redan möjligt för privatpersoner och mycket små småföretag att acceptera kreditkort.

Nu är det viktigt att påpeka att kreditkorten även de är på väg till historiens skräphög eftersom de kommer att ersättas av mobiler med Near Field Communications, eller NFC. Med NFC räcker det med att du skakar litet på din mobil på fel ställe så har du köpt en enkelbiljett till Australien, en Mersa, en villa i Djursholm eller 200 ton av filmjölk.

Så om du driver ett museum med gamla tekniska grunkor från förr i världen, som räknestickor, så störta ut till närmaste ICA och sno deras kassaapparater innan dom slänger dom på tippen.

Axplock från den nordiska pressen:

Resumé: Nyheter,Resumé: Nyheter, digi.no, digi.no, ITavisen.no, ITavisen.no

[tags] LinkedIn, Mountain View,Square iPad, Square Cash register, Jack Dorsey iPad, Jack Dorsey Twitter Square, Silicon Valley iPad [/tags]

3 thoughts on “Släng ut det gamla kassaregistret och ersätt det – med en iPad!

 1. Bossebus

  Om man skall vara lite ironisk,och det skall jag, så är det ju märkligt att alla nya “appar” verkar vara färdiga redan från starten. Vadå bugglösa? 🙂

  Snart kommer väl apperaten som driver börsarna mot oanade höjder…

  Ja ja, sorry,den finns ju redan..

 2. Bosse

  Peter: Jag var på väg att påtala det själv. Just att teknik är inga problem, problemet är istället att få det hela godkänt av skattemyndigheter och andra. Jag ger inte stora chanser till den som försöker få en IPad app godkänd som kassaregister, skulle inte satsa någon större förmögenhet på det kan jag säga. Men kul om någon försökte, det vore intressant att se hur det gick. 🙂

 3. Peter Andersson

  Du har helt missat debatten om den svenska kassaregisterlagen va? 😉

  Jag förmodar iofs att du har rätt rent tekniskt, men bara för att tekniken finns betyder ju inte att myndigheterna kommer att tillåta den, jämför med bittorrentz och t.ex The Pirate Bay. Den svenska skatteapparaturen har skaffat sig öststatskontroll över företagandet sedan Allianzen (sic!) kom till makten. Du kan egentligen googla det själv, men här är en kort länk:

  ttp://www.dagenshandel.se/dh/dagensh.nsf/0/D60A53DB253E5664C12578400042E9C4?open

Comments are closed.