Politik

Google introducerar NFC, är kreditkortets era över?

För den som vill titta in i framtiden så är det bara att komma ihåg att mobiler och surfplattor är de nya persondatorerna. Allt som vi bär med oss, nycklar, klockor, böcker, tidningar, CD:n och kreditkort kommer förr eller senare att flyttas över till vår mobil.

Amir Efrati och Robin Sidel skriver i Wall Street Journal om att vederhäftiga rykten nu gör gällande att Google nu på onsdag kommer att lansera en mobilbaserad kreditkortstjänst kring sin Near Field Communication-teknologi,

som kommer att göra det möjligt för oss att betala allt från filmjölk till flygbiljetter, bilar, blommor, bananer, banderoller, till långkalsonger och ångvältar med våra mobiler: Google to Unveil Mobile Payments Platform – WSJ.com

Google Inc. is expected to disclose details about how consumers will be able to make store purchases, redeem coupons, and get loyalty points by waving smartphones in front of a small reader at the checkout counter, said people familiar with the matter. At an event Thursday in New York, the Web-search company is planning to show off the technology, called near field communication, which is embedded in newer smartphones powered by Google’s Android software and that can help turn the devices into a kind of electronic wallet, these people said.

Google har redan en överenskommelse med Samsung Electronics Co att bädda in NFC-teknologi i Samsungs Android-mobiler och andra Android-mobiler väntas följa efter.

Det här är en stor sak som kommer att förändra hur vi handlar eftersom Google med stor säkerhet kommer att kunna paketera nya tjänster kring NFC-teknologin.

Som Amir Efrati och Robin Sidel påpekar i artikeln så är frågan för dagen hur San Franciscoföretaget Square som har en teknologi som gör det möjligt för vem som helst att acceptera kreditkortsbetalningar på sin mobil via en liten s.k. dongle kommer att reagera. Något jag skrev om igår.

Axplock från den nordiska pressen:

digi.no,digi.no

[tags] LinkedIn, Mountain View,Google NFC, Near Field Communications, Google Samsung,Google Kreditkort , Google Square[/tags]