Politik

San Francisco: startupstjärnan Airbnb: skippa hotellet och bo i bed and breakfast

Klicka på bilden.

San Franciscoföretaget Airbnb för luftmadrass bed and breakfast är en av den nya IT-bubblans stjärnskott. Sajten som är en av de många startupföretag som imiterar olika aspekter av Craigslist och i det här fallet listar bed and breakfast-rum och hela våningar och villor världen över. Man kan sen kolla listorna och skippa hotellet och bo i en bed and breakfast istället.

Nu verkar det som om man inte bara imiterar Craigslist utan som om man också kan ha stulit kunder och epostadresser från Craigslist

Min fru och jag bodde i bed and breakfast-platser för många år sen, innan Internet, och det gick hur bra som helst. Då hade man en bok med sin som man kollade, Europe på $10 Per Dag tror jag att den hette.

Hur som helst, man håller just på att få den rent fantastiska summan av $100 miljoner i riskkapital, vilket skulle göra företaget, som startades 2008, värt en miljard dollar.

Det finns en annan version an den här iden som jag har skrivit om tidiare och det är Couch Surfing som är helt gratis. Jag känner dom som har utnyttjad den och som enbart har haft positiva erfarenheter. Det verkar litet som om Airbnb också är en kommersiell kopia av Couch Surfing, men kör för det, det finns säkert plats för båda.

Axplock från den nordiska pressen:

VG RSS,
digi.no, ITavisen.no, ITavisen.no, ITavisen.no, ITavisen.no

[tags] SOMA, San Francisco startups, Airbnb San Francisco, Startupföretag i San Francisco, Riskkapital i San Francisco, Airbnb Silicon Valley, Bed and Breakfast San Francisco[/tags]