Politik

Under tiden i Syrien, Hamza al Khatib, revolutionen och Bashir Assads barbari fortsätter

Hamza al Khatib, 13 år, torterad till döds på order av Bashir Assad.

Mellanöstern kan mycket väl vara på väg mot en urladdning som lätt kan oanade konsekvenser.

Bashir Assad-regimens bestialiska barbari i Syrien har ännu inte lyckats kväsa demokratirörelsen som nu långsamt sprider sig till nya städer. Det är värt att sätta sig in i regimens metoder. När protester bryter ut i någon ny stad så svarar Assad först med att stänga av vatten- och mattillförseln. Sen beskjuts staden av artilleri, stridsvagnar skickas in och prickskyttar skickas upp på de högsta byggnaderna från vilka de urskiljningslöst beskjuter allt som rör sig.

Sen går man från dörr till dörr och arresterar alla demokratiaktivister (som man har identifierat genom massavlyssning). Sen följer tortyr och döden i fängelser över hela Syrien och tydligen också i Iran. En ny taktik är att arrestera barn till demokratiaktivisterna och sen i ett rent bestialiskt förfarande som skulle få gamla tyska SS-män att nicka gillande, långsamt tortera dom till döds.

Wall Street Journal rapporterar om Assads senaste blodbad: Syrian Forces Hit Protest Hub – WSJ.com

At least 25 people were killed by security forces Thursday in Rastan, north of Homs, according to activists and Homs residents with family members in the town, continuing what has been one of the deadliest crackdowns by the regime since the start of the uprising three months ago. Rastan and the nearby town of Talbiseh have been scenes of large and sustained protests in recent weeks, as powerful tribal and merchant clans in the region have thrown their weight behind the opposition movement. Residents have also reported incidents in which protesters in the region have fought back against security forces and members of Mr. Assad’s ruling Alawite ethnic minority, which has been the subject of growing resentment from the Sunni majority around Homs.

Att skjuta ihjäl kvinnor och barn är givetvis inget nytt. Det gör Nato och USA i Afghanistan mest varenda vecka, men man ber i alla fall om ursäkt efteråt och barnen dör för det mesta snabbt. Men att tortera barn till döds, det är något nytt även i Mellanöstern och börjar man med det, ja då har man passerat över en tröskel till något oerhört farligt.

Varken Obama eller EU är speciellt intresserad av Syrien, mest kanske för att de vet att de inte kan ingripa. Men den Syriska ekonomin kommer förr eller senare att kollapsa och när det sker så kommer blodbadet att nå episka dimensioner. För Assad vet att han inte har någon reträttväg. När folket väl får tag på honom och hans familj så kan han knappast förvänta sig en snabb död.

Till blodbadet i Syrien får vi lägga den urladdning vi kan vänta oss när Palestinierna i september vänder sig till FN för att få slut på den Israeliska ockupationen. Hur USA och Israel kommer att agera då vet ingen.

Men om kriser som den i Syrien och Palestina inte åtgärdas snabbt så kan konsekvenserna bli oerhört farliga.

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt, SvD – Utrikes, Politiken.dk Seneste nyt, Ekot

[tags] Mellanöstern, Binjamin Netanyahu, Barack Obama , Benjamin Netanyahu , Israel , Israeli-Palestinian Conflict , Neoconservatives , Palestine , Zionism , World News, Israel USA, USA Israel, Gaza, Goldstonerapporten, Bosättningar på Västbanken, Egypt, Egypt News, Egypt Protests, Hosni Mubarak, Mohammed ElBaradei, Mubarak, Mubarak Announcement, Mubarak Reelection, Assad, Revolutionen i Syrien,Palestina FN,Hamza al Khatib [/tags]