Politik

Alplandskapet i centrala Silicon Valley, fast utan läderbyxor och joddlare

Foto Det Progressiva USA 31/5/2011. Utsikt över alplandskap med lyxvillor i Centrala Silicon Valley. Klicka på bilden.

När man kör upp från Cupertino på Interstate 280 mot San Francisco så träffar man i höjd med Palo Alto på Alpine Road, som slingrar sig upp mot väster genom ett kuperat landskap som nästan skulle kunna ligga i de schweiziska alperna.

Det är tur att i alla fall delar av området är kommunalt och tillgängligt för allmänheten. Man man faktiskt gå hela vägen ut till Still Havskusten, en sträcka på så där en två svenska mil som fågeln flyger. Dvs om man vill och har med sig nog med vatten för det finns inget vatten uppe i bergen. Men på grund av terrängen så skulle jag gissa att den riktiga sträckan är omkring fyra-fem mil.

Men vackert är det, och för den som har pengar så kan man alltså bo såhär fint alldeles utanför Palo Alto.

[tags]Silicon Valley, Alpine Road, Bilder från Silicon Valley, Turist i Silicon Valley [/tags]

6 thoughts on “Alplandskapet i centrala Silicon Valley, fast utan läderbyxor och joddlare

 1. Lennart

  Bossebus: Precis, jag tror att de flesta heller inte ser den, vilket är orsaken till att jag nu lägger ut fler inlägg på förstasidan, men samtidigt bara tar med inledningen till varje inlägg. Vill man läsa resten kan man lätt klicka på Läs resten av inlägget hä, länken.

 2. Bossebus

  L:

  Bra funktion men varför så diskret placerad? En vanemänniska som jag skulle aldrig hittat den själv! 😉

 3. roger

  Håller med Kerstin, inte av den anledningen att jag sitter med långsamt bredband utan att jag läser alla inlägg o då blir det en massa fram o tillbaka. Brukar det inte finnas en “nästa inlägg” längst ned?

  1. Lennart

   Roger, jo det finns det, men jag vet säkert att ingen klickar på den länken. Det är faktiskt såhär som de flesta bloggar idag är uppsatta.

 4. Lennart

  Kerstin: Först av allt tack för att du läser bloggen! Ja det här är en sån där fråga där man aldrig kan tillfredsställa alla. För dom som har relativt snabbt bredband så är den nuvarande uppläggningen bra för man kan slå ner på de inlägg
  som man är intresserad av och få en snabb översikt över de andra inläggen.

  För dom med sämre bredband, ja jag håller med dig.

 5. Kerstin

  OT men jag måste få säga det: Det här med “läs resten/mer” tycker jag är pest. Vi är trots allt ganska många som inte har idiotsnabba bredband och jag ids ofta inte sitta och vänta på nerladdning en gång till, eller flera gånger om jag vill läsa några av de senare inläggen vid samma besök. Så nu har jag nästan slutat att besöka bloggar som är upplagda enligt den här principen. Det tar alldeles för lång tid är så dödens trist att sitta och vänta på nästa nerladdning.

Comments are closed.