Politik

Anne Ramberg, Kungafamiljens consigliere i strid mot Sveriges demokratisering så att flisorna flyger

Anne Ramberg försvarar kungen så att flisorna flyger

Det är svårt att se hur någon utom möjligtvis en överförfriskad nära släkting skulle kunna finna något att tycka om i någon av medlemmarna av familjen Bernadotte. Dom läser inte, är inte intellektuella, dom är inte musik eller konstintresserade, dom skriver inte, och i kungens fall har han t.o.m. svårigheter att uttrycka sig på sitt eget modersmål .

Det enda dom verkar vara intresserade av är att festa och jaga älg.

Så när en välutbildad och uppenbarligen intelligent kvinna som Anne Ramberg, tillika ordförande i Advokatsamfundet går i strid för kungafamiljen så att flisorna flyger så undrar man varför?

Hon verkar inte ha några som helst hämningar när hon försvarar de sina: Anne Ramberg, nazister, zombier och smutsiga fickknivar, rojalisternas Jihad mot Sveriges republikaner

Drottningen har, enligt den allmänna uppfattningen, gjort stora och viktiga insatser för att leva upp till de krav som medborgarna rimligen kan ställa på monarkin. Hennes ideella insatser för utsatta barn kan omöjligen föranleda annat än beröm. Angreppet på hennes far som ett led i strävandena att angripa statsskicket ligger långt utanför det rimligas gräns. Låt den mediala debatten höja sig från en nivå där man delar ut hugg i ryggen med smutsiga fickknivar.

Smutsiga fickknivar??? Och bara för att rätta Anne Ramberg på en punkt, Silvias “insatser för utsatta barn” har faktiskt skett på skattebetalarnas bekostnad och jag skulle personligen hellre se dom medlen ha gått till experter på området.

Anne Ramberg har varit mycket försiktig med att INTE talka om att hon och hennes familj faktiskt är personliga vänner med kungafamiljen:

Wikipedian om Ann Ramberg:

Anne Ramberg mottog kunglig medalj 2006 samt har riktat kritik mot medier för deras granskande journalistik rörande kungahuset.

Anne Ramberg har fått skarp kritik från Claes Borgström och Leif Silbersky för hennes försvar av Kung Carl XVI Gustav angående hans påstådda samröre med kriminella och eventuella besök på sexklubbar. Anne Rambergs tidigare man Fredrik Ramberg och deras gemensamma barn är goda vänner med kungafamiljen. Anne är medlem i Kungliga patriotiska sällskapet [4] och tilldelades år 2006 H.M. Konungens medalj av 12:e storleken att bäras i högblått band [5]. Anne Ramberg har även fått skarp kritik [6] för hennes försvar av drottning Silvias far då hon oreserverat kritiserar media, bland annat TV4, i deras bevakning av detta ämne [7].

Inte ens i den uppmärksammade debatten med Aftonbladets Jan Helin nämnde hon det med ett enda ord.

Vad pratar dom om när dom träffas? “Oh Ers Kunglig Höghet, vilken snygg kunglig slips Ers Kunglig Höghet har på sig idag, har Ers Kunglig Höghet skjutit några älgar sedan vi träffades för några timmar sedan?”

Orsaken till vänskapen är givetvis att familjen Bernadotte öppnar dörrar. Att vara vän med kungahuset är att tillhöra det mest exklusiva sociala nätverket i Sverige. Alla känner alla och och tillhör man den absoluta gräddan av vad Sverige har att erbjuda så är det inte konstigt att man inte ser med blida ögon på en arriviste som Jan Helin på en blaska som Aftonbladet när han börjar exponera Kungafamiljens mindre fina sidor. Något som utgör ett direkt hot mot hela det rojalistiska nätverk som kungafamiljen har byggt upp under de senaste decennierna.

Daniel Ekström skriver initierat om den bakomliggande rädslan hos den svenska eliten i en kommentar till Henrik S Järrels artikel på Newsmill. (Järrel är initiativtagare till Riksdagens Rojalistiska Nätverk)

Vart skickar jag ansökan till det nätverket?

….Nu är det såklart inte bara kung, kungahus och monarki som historien handlar om. Det handlar också om adel och överklass. De inser att om monarkin försvinner kommer det också påverka det ståndssamhälle som fortfarande dominerar formella nätverk och släktbyggande. Det kommer helt enkelt vända upp och ner på mångas liv där man är något av namn och blod. De vill inte se ett samhälle där makt bara baseras på prestation och kompetens.

Vi ser samma strid mellan gamla förlegade privilegier och det nya globaliserade kunskapssamhället i Jasminrevolutionen i Mellanöstern. Den privilegierade överklassen mot demokratin. Den sista spillran av det svenska ståndssamhället som med näbbar och klor försvarar sina privilegier och familjen Bernadottes skattemiljoner.

Vi vet hur det till slut kommer att gå, vi behöver bara kasta blicken till Tunisien och Egypten.

Axplock från den nordiska pressen:

DN.se – Debatt – Senaste debatta,
SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt, Aftonbladet: Sveriges nyhetskäl, Expressen: Nyheter, Resumé: Nyheter, Resumé: Nyheter, Resumé: Nyheter, mobil.gp.se – NYHETER

[tags]Republikanska Föreningen,Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel,Ann Ramberg och Kungen[/tags]

3 thoughts on “Anne Ramberg, Kungafamiljens consigliere i strid mot Sveriges demokratisering så att flisorna flyger

 1. Johnny

  Det var roligt att läsa din passionerande och unika kritik av kungen och hans nätverk.

  Säkerligen förekommer många olika relationer och nätverk i maktens Stockholm. Politiker, journalister, kulturarbetare, statliga tjänstemän, departement, myndigheter, mediabolag, banker, etc. Det är klart att när politiker skall fördela 47% av BNP så är det många som vill vara med. Stockholm har administrerat makten i 1000 år och det har naturligtvis satt sina spår.

  Jag förvånas dock av att du tycker att just avskaffandet av den nästan helt maktlösa monarkin skulle vara den viktigaste demokratiska frågan i Sverige.

  Själv ser jag den stora enväldes riksdagen med 349 ledamöter, 8 politiska åsikter och 341 röstboskap, som dels utser statsminister och regering (verkställande makten), som är den lagstiftande makten, samt den dömande makten (konstitutionsutskottet), som det största demokratiska problemet.

  Det viktigaste är att vi får en ny konstitution med maktdelning i verkställande, lagstiftande och dömande, plus bindande folkomröstningar. Vill man behålla monarkin och arvsrätten som idag kan man göra det. Det är viktigare att folket får välja sin företrädare (statsminister, president, kung) i direkta val och får välja sina riksdagsledamöter i direkta val (valkretsar ex 25 landskap), samt får välja sina domare (3st) till konstitutionsdomstolen (valkretsar Götaland, Svealand, Norrland).

  Då blir det ordning och reda samt balans mellan makten. Direktvald företrädare (statsminister, president eller kung) har då högsta legitimitet och styr landet enligt lag. Har veto mot nya lagar. En smutsig fullblods politiker med makt och mer än 50% majoritet som kölhalas i mediaoch bespottas av folket dagligen (ex Obama).

  Dagens maktlösa monarkiska arvsvälde framstår som det minsta demokratiska problemet i Sverige. Varför ändra på något som en majoritet av folket vill ha när det ändå inte har någon betydelse?

Comments are closed.