Politik

IT-staden San Francisco växer så det knakar: Salesforce i Misson Bay


Klicka på bilden.

San Francisco, staden som svävar på vattnet, den fjärde mest folkrika staden i Kalifornien och den 13: e i USA, har en folkmängd på över 800 000 som bor på en begränsad yta på 121 km2.

Staden är en av de mest toleranta, liberala och öppna i världen och dessutom världens ledande IT-stad som just nu bygger nya IT-kontor så det knakar.

De flesta IT-företag med Twitter i täten ligger i SoMa-distriktet South of Market street men nu har man också börjar förvandla den långa raden med gamla övergivna pirar utefter San Franciscobukten till IT-kontor.

Mission Bay-distriktet söder om Caltrain-stationen vid Fourth och Townsend ute vid San Franciscobukten är ett av de områden där det byggs så det knakar just nu,

San Francisco Chronicles John King skriver om Saleforces nya campus i Mission Bay: Salesforce plans a colorful jolt for Mission Bay

Last fall Salesforce bought Mission Bay’s remaining commercial sites between Third Street and the water, across from the UCSF-Mission Bay campus and the university’s $1.5 billion hospital complex that’s under construction. The firm hopes to start construction next year on the first of eight buildings that eventually could house 8,000 workers, up from the 2,500 the company now has in the Financial District.

At least three of the 14 acres would be publicly accessible at all hours, centered on a broad plaza leading from Third Street to a planned bayside neighborhood park. The office buildings along Third Street would include shops, a child care center and restaurants.

Den traditionella amerikanska ekonomin befinner sig fortfarande i rännstenen och risken finns för att USA:s kreditvärdighet kommer att sänkas av Moody’s om regeringen inte tar krafttag mot den gigantiska utlandsskulden. Men IT-industrin är det inget fel på och vad som är på gång just nu är en global omställning till en IT och Internetbaserad industriell bas. Och där ligger San Francisco klart i täten, tätt följd av Seattle.

Men Silicon Valley då, var ligger den kanske någon frågar. Ja idag räknas San Francisco in i Silicon Valley, som sträcker sig från Santa Cruz hela vägen upp till Berkeley.

Länkar:San Franciscos Hemsida

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,SvD – Senaste nytt, SvD – Mest lästa, NyTeknik – Senaste nytt, NyTeknik – Senaste nytt, ITavisen.no, ITavisen.no

[tags] Alcatraz, Castro, Dataföretag i San Francisco, Gate, Market Street, Pier 39, San Francisco, San Francisco Bay, SOMA, Turist i San Francisco , Sjölejonen i San Francisco, IT i San Francisco, University of California at San Francisco,Salesforce San Francisco, Mission Bay San Francisco [/tags]