Politik

Treasure Island: snart kan du bo på den idylliska Skattkammarön mitt i San Francisco-bukten

Treasure Island med sitt rent fantastiskt läge mitt i San Franciscobukten skapades 1936-1937 av uppmuddrad lera för att hysa den stora världsutställningen i San Francisco 1939 och 1940.

Den fick namnet Treasure Island efter boken med samma namn eftersom Robert Louis Stevenson, bokens författare, bodde i San Francisco mellan 1879 och 1880.

Ön har varit en flottbas och senast men ägs nu av San Francisco stad, som nu efter många och långa turer har beslutat att bygga vad som kommer att bli moderna bostäder för 19 000 stadsbor på den lilla ön. San Franciscos version av Lilla Essingen.


Will Kane skriver i San Francisco Chronicle om planerna för Treasure Island som just har spikats: S.F. approves Treasure Island plan

The plan, almost 15 years in the making, calls for 19,000 new residents to live in a new neighborhood wrapped in open space and dotted with high-rises, one as tall as 450 feet. Residential units would be within walking distance of shops, a grocery store, a school and new ferry terminal. “This is a fantastic project,” said Chris Meany, with Wilson Meany Sullivan, one of the project’s developers. “This is the only right outcome. Obviously we’re very gratified.” Public support of the plan was so overwhelming at the meeting that Supervisor Jane Kim, whose district includes the island, announced she would forgo making a statement in support of the project. The public’s comments were enough, she said. The rest of the superv

Hade det här skett i New York så hade de svenska tidningarna snabbt innehållet långa hurtfriska beskrivningar om de nya bostäderna “den perfekta lyan efter shopping på Femte Avenyn”, men nu är det här San Francisco, staden som liksom alltid skyms av New York och därför inte får den svenska uppmärksamhet som den är värd.

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt

[tags]Alcatraz, Golden Gate-bron, Highway 1, Hollywood, Los Angeles, Muir Woods, Napa-dalen, Pier 39, Sierra Buttes lookout, Stilla Havet, Turist i Kalifornien, San Francisco, Treasure Island, Turist i Kalifornien, Turist i San Francisco [/tags]