Politik

Podradioreportage från Silicon Valley den Fjärde juli på bloggen med SoundCloud.

Fourth of July by Lennart

Ja det är så kul att skapa sin egen podradio att jag har gjort ett kort men ändå radioreportage från min mobil på den fjärde juli.har redan sommarpratat härifrån Silicon Valley. Kommer att göra litet längre reportage vad tiden lider. Försöker hitta den rätta stilen och lära mig litet mer om hur man gör podradio med mobilen.

En marsch är förknippad med den fjärde juli och den kommer här: Leonard Bernstein dirigerar New York Philharmonic i John P. Sousas magnifika The Stars and Stripes forever med dess kända piccoli-solo och det nästan Wagneriska crescendot på slutet. Man riktigt väntar sig att hela orkestern ska kasta sig på närmaste begravningsbål.

Sista gången jag hörde den här marschen var i Jardin du Luxembourg en varm fjärde juli i Paris för några år sen.

Nu är det här inte USA:s nationalsång fastän många tror det. Det är istället The Star-Spangled Banner.
Även den onödigt nationalistisk. Intressant nog vill många svenskar ha Ulf Lundells Öppna Landskap till Sveriges nationalsång. En intressant skillnad mellan det supernationalistiska USA och det lilla lätthanterliga Sverige. Jag vet vilken jag föredrar.

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter, Nyheter – Nyheter

[tags] Fjärde juli, Leonard Bernstein , New York Philharmonic, John P. Sousa [/tags]