Politik

Globaliseringsmaskinen Twitter värd 7 miljarder dollar, annonsintäkterna ökar

Twitter’s co-founders introduce new Twitter design to the press

Mikrobloggsföretaget Twitter anses nu vara värt hela sju miljarder dollar, efter nya anonyma investeringar.

Twitter, vars gränssnitt är skrivet i Ruby on Rails och Scala har tillsammans med Facebook och LinkedIn på kort tid blivit en av USA:s viktigaste tillgångar, en av grundpelarna i dess mjuka makt om man så vill.

Amir Efrati skriver i Wall Street Journal om de senaste investeringarna, om Twitters växande annonsintäkter och om framtiden: New Financing Values Twitter As High As $7 Billion – WSJ.com

Twitter Inc., the fast-growing Internet messaging service, is privately raising hundreds of millions of dollars in a new financing round that values the company at as high as $7 billion, said a person familiar with the matter. The move comes seven months after Twitter, which lets people broadcast and read messages called tweets, raised $200 million in a financing round led by Kleiner Perkins Caufield & Byers that valued the company at $3.7 billion. It’s unclear which investors are participating in the new round. …The company hopes to create an ad system that will eventually generate billions of dollars in annual revenue.

Det här är en välkommen utveckling eftersom många hittills has ifrågasatt Twitters förmåga att generera en stabil inkomstström. Det visar också att Twitter inte är till salu, trots de ihärdiga ryktena att ömsom Facebook eller Google skulle vara på väg att köpa Twitter.

Twitter expanderar nu starkt i San Francisco och hjälper till att förvandla staden till världens främsta IT stad. En stad där startupföretag inte bara från USA helt enkelt måste ha sitt högkvarter.

Twitter har alltså, tillsammans med Facebook och LinkedIn blivit en del av den globaliseringsmaskin som nu snabbt håller på att göra det möjligt för människor världen över att knyta kontakt och kommunicera med varande från sina mobiler som aldrig förr. Resultatet har vi redan sett i Mellanöstern, de gamla maktpyramiderna faller och globaliseringen och demokratiseringen tilltar. Allt med hjälp av korta meddelanden på 140 bokstäver från hundratals miljoner mobiler. En sann revolution.

Det är också värt att påpeka att den kinesiska regeringen har skapat sin egen version av Twitter, 新浪微博 för att vara säkra på att man kan avskärma unga kineser från den globala diskussionen som nu äger rum på Twitter.

Länkar:Twitters Hemsida

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,
SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt, SvD – Utrikes, digi.no

[tags] LinkedIn, Mountain View,Google, Palo Alto, Stanford University, San Jose, Zynga, Twitter, Oracle, Intel, Hewlett-Packard, Apple, Oracle, Cisco,Electronic Arts, Facebook, Nvidia, Symantec, Yahoo, Juniper, AMD, VMWare, EBay, Tesla Motors, Microsoft, Twitter San Franciso,新浪微博[/tags]