Politik

USABloggen nu på Google +, redo att nätverka och mingla

Google verkar nu ha öppnat upp
Google + och jag har själv gått med och startat en “Cirkel” för bloggen.

Så om någon som läser bloggen regelbundet vill nätverka och har en Gmail-adress så mejla mig så lägger jag till er, eftersom jag med stor säkerhet redan känner er.

Däremot kommer jag att vara litet mer försiktig med okända människor.

Google Plus är lätt och enkel att använda. Man skapar “cirklar” med vänner och kontakter av olika slag och kan sen skicka meddelanden, bilder, chatt osv precis som på Facebook. Jag tycker själv att Google Plus är betydligt enklare att använda än Facebook, och eftersom det samtidigt är integrerat med Googles andra funktioner så är det lätt att se hur Google snabbt kan skapa ett nytt socialt nätverk som kan bli en allvarlig konkurrent till Facebook.

Mer om Google Plus allteftersom jag lär mig mer om det.

Om nån har några åsikter om Google Plus så kommentera gärna.

Speciellt tack till Erik F som tipsade mig om att Google Plus hade öppnats.

Frågan vilka som kommer att stanna på Facebook och vilka som kommer att flytta över till Google Plus är svårt att besvara på ett så här tidigt stadium, men det står redan klart att Google Plus växer så det knakar. Enligt Google så har man redan tio miljoner användare efter litet över en vecka och med en begränsad beta.

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,SvD – Senaste nytt, digi.no, digi.no, ITavisen.no, ITavisen.no, ITavisen.no, ITavisen.no

[tags]Google +, Google Plus, Bloggar, Silicon Valley, Sociala Nätverk [/tags]

3 thoughts on “USABloggen nu på Google +, redo att nätverka och mingla

 1. Magnus

  Japp jag ska göra det. Anmälde mig även som intresserad så kanske får ett mail när de öppnar igen.

 2. Magnus

  Hmmm…verkar som de stängt dörren för fler användare just nu. Jag får bara upp att de är inne i en “limited field trial” och att de temporärt har överskridit sin kapacitet.

  1. Lennart

   Magnus: Ja det verkar som om dom öppnar och stänger dörren på ett litet konstigt sätt. Kolla igen om ett par dar.

Comments are closed.