Politik

Murdoch, Berlusconi, bröderna Koch, det öppna samhället och dess fiender

Den som behärskar medierna bestämmer också vad folk tycker och tänker, och i slutändan vilket politiskt parti de röstar på. Det insåg redan Hitlers propagandachef Joseph Goebbels. Men medan de gamla absoluta diktatorerna som Lenin, Stalin och Mao för länge sedan har gått till historiens skräphög så har ett nytt hot mot demokratin vuxit fram de senaste åren, mediamoguler med så mycket makt att politikerna inte längre vågar eller kan göra något åt dom.

De politiker som vågar kritisera dom hängs omedelbart ut i pressen. De här männen sätter sina egna regler, avsätter politiker de inte gillar, och som vi har sett i den senaste skandalen i Storbritannien, infiltrerar och mutar polisen och de politiska partierna, som står helt maktlösa.

Eller också, som i Italien, tar mediemogulen själv makten, byter helt sonika ut de lagar han inte gillar och sen går det inte att bli av med honom. Han har satt hela demokratin ur spel.

John F. Burns, Jo Becker och Alan Cowell skriver i New York Times om den växande skandalen kring hur Rupert Murdoch helt sonika i praktiken tog över den brittiska regeringen hackade in i tusentals mobiler och mutade de poliser som skulle försvara samhället mot odemokratiska krafter Gordon Brown Says Newspaper Hired ‘Known Criminals’- NYTimes.com

Rupert Murdoch’s once-commanding influence in British politics seemed to dwindle to a new low on Tuesday, when all three major parties in Parliament joined in support of a sharp rebuke to his ambitions and a parliamentary committee said it would call him, along with two other top executives, to testify publicly next week about the growing scandal enveloping his media empire.

Bröderna Koch här i USA är inte mediemoguler men trots det minst lika farliga. De var de som gav draghjälp till den extrema Tepåsererörelsen som nu håller på att störta USA i fördärvet.

Det här är en oerhört farlig utveckling speciellt här i USA där medelklassen snabbt trycks ner i skoskaften allt eftersom skatterna sänks, vård skola omsorg förvärras och överflödet går till de redan rika.

Jag tror inte alls att vi kan ta demokratin för givet. Den har alltför många fiender, speciellt här i USA men nu även som vi kan se i England och Italien.

Murdoch-skandalen har fått förvånansvärt stort uppslag i USA-pressen. Murdoch äger redan Wall Street Journal, den högerextrema FOX News och 20th Century Fox mm. Det är bara en tidsfråga innan han också börjar massavlyssna sina politiska motståndare här i USA.

Det kan vara bra om oppositionen i Sverige gör det klart att man inte kommer att låta regeringen avveckla Public Service och släppa in Murdoch och liknande anti-demokratiska krafter i det svenska mediasamhället.

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,SvD – Senaste nytt, Resumé: Nyheter

[tags] News Corp , News Corporation , Rupert Murdoch , Murdoch Phone Hacking , UK News , Bröderna Koch [/tags]

One thought on “Murdoch, Berlusconi, bröderna Koch, det öppna samhället och dess fiender

 1. Johnny

  Samma sak gäller BBC och SVT, TV4, DN, SvD, GP, Syd Svenskan, etc.
  De bedriver ofta propaganda i flera frågor om ex klimat,
  flyktinginvandring, etc så journalister är inga granskare av makten de är
  en del av makten, visserligen med en kulturmarxistisk agenda, det stinker
  Pravda över svensk media.

Comments are closed.