Politik

Mobilmarknaden i Silicon Valley, Near Field Communication och morgondagens mobiler

Mobilmarknaden i Silicon Valley och speciellt i SoMa-distriktet i San Francisco fullkomligt exploderar för närvarande. Som Howard Keens intervju med riskkapitalisten på teknikbloggen TechCrunch visar.

Samtidigt skriver Howard When på O’Reilly om Närfältskommunikation, dvs den teknologi som gör det möjligt att överföra information från en mobil på mycket kort avstånd, något som kommer att göra det möjligt att ersätta kreditkort med mobiler: Near field communication: What it is and how it works

There’s one story that seems to dominate the headlines, and that’s about using NFC for payments. But for me, the more interesting application is replacing QR codes. Imagine you’re standing outside a restaurant, and there’s a sticker in the window with a QR code that takes you somewhere for reviews. How long does that take? Half a minute to fire up your QR code scanner, two minutes of cursing because there’s not enough light or there’s glare on the glass, …

Compare that to NFC. I can tap the sign with my Nexus S, and it will fire up the built-in Tags app

Idag sitter miljoner IT-ingenjörer i alla åldrar över hela världen och knackar på mobila projekt för iPhone och Android. Den mobila marknaden är minst lika spännande som PC-marknaden var på 19i80-talet.

En helt ny mobil värld öppnas upp., kopplad till data i datormolnen, till relatidswebben med Twitter och inte minst till den sociala webben med Google Plus och Facebook. Och allt detta på den lilla mobil som du har i fickan!

För Sverige är det oerhört viktigt att hålla sig långt framme på den här spännande marknaden.

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,
digi.no, ITavisen.no, ITavisen.no

[tags]Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G, Windows Phone,Long Form Journalism,Inside Apple, NFC , Närfältskommunikation[/tags]