Politik

Video: mycket tänkvärt av Andrew Sullivan om konsten att blogga


Om Malik skriver på sin utmärkta teknikblogg: Andrew Sullivan on the art of blogging

…you have to post at least twice a day — more likely 4-5 times a day — to be considered a blog, otherwise you are just a web site. Second, blogging is about dialogue, understanding as a blogger that you don’t have all the answers and instead the process of getting at truth means harnessing the power of the online collective conversation and mind.

Om jag skulle sammanfatta min egen inställning till bloggar och att blogga så är det helt enkelt en kallelse. Jag är övertygad om att om jag inte hade börjat blogga för över sju år sen så hade mitt liv blivit oerhört mycket torftigare än det är idag. Att blogga är inte ett yrke, det är en kallelse, en aktivitet som gör det möjligt för mig att vara mig själv helt enkelt. Att berärätta om människor som min ryska älskade mormor Lisa Bensin och att beskriva den underbara naturen här i Silicon Valley.

Och då och då dyker det upp kommentarer på blogget och man får kontakt med livs levande svenskar. Och att göra allt detta på det enda språk jag behärskar. Kan man önska sig något bättre?.

Den metafor jag har är Aleksandr Solzhenitsyn superba roman В круге первом, den första cirkeln, och i den speciellt lingvisten Lev Grigoryevich Rubin. Har ni läst den så vet ni vad jag menar.

Som alltid faller det på Blandaren att sammanfatta: Mitt i vanvettets spöknatt lyser ett snus som övergår allt förnuft.

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,
SvD – Senaste nytt

Länkar och källor
Wikipedian om bloggar

Taggar
[tags]Bloggar, Bloggteknologi, Bloggosfären, Bloggar i USA, Amerikanska bloggar, Bogs, United States blogs, Twitter, Mikrobloggar, Bloggy.se,Instagram, Posterous, Tumblr,Soup.io, Noovo [/tags]