Politik

Ditt sociala liv i New York får en ny mening med mobilen, Twitter och Meetup

Att flytta in i en miljonstad som New York har traditionellt varit oerhört tufft. Man känner ingen, har svårt att få kontakt med jäktade storstadsbor och det är lätt att bli utslagen.

Men som Stephanie Rosenbloom skriver i dagens New York Times så har de sociala nätverken helt och totalt revolutionerat hur vi minglar, träffar nya kompisar, hittar restauranger och t.om. hittar jobb i den tuffa storstadsdjungeln i New York: Digitally Fatigued, Networkers Try New Sites, but Strategize to Avoid Burnout – NYTimes.com

The job came after a friend’s tweet inspired her to attend NY Tech Meetup, where she applied for a job and became the managing director. She found her apartment after sending a Twitter message to the founder of the Midnight Brunch supper club. That scored her an invitation and — after meeting the owners of the brownstone where the meal was held — the cellar apartment, too. As for the boyfriend, a founder of the Noble Rot wine club, she discovered him when she began following the Rot’s Twitter feed. Next week, they’re moving into an apartment in Williamsburg.

Det är så här som man lever i dagens supersnabba uppkopplade samhälle. Ett samhälle där allt går med ljusets hastighet med hjälp av mobilen, men där kontakterna kanske också ofta är ytliga och intetsägande. Men säga vad man vill, den mobilutrustade sociala nätverksexperten kan ha koll på vad som sker i New York, San Francisco eller Stockholm på ett sätt som var helt omöjligt för några år sen.

Resumé: Nyheter

[tags]Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G, Windows Phone,Long Form Journalism,Inside Apple[/tags]

One thought on “Ditt sociala liv i New York får en ny mening med mobilen, Twitter och Meetup

  1. Bossebus

    Ja ,det verkar väldigt bra!

    Kan vi exportera våra arbetslösa dit med en enkelbiljett och en ajpad så är den saken löst?

    Ok, skämtar bara 😉

Comments are closed.