Politik

På Plug and Play Tech Center Mobile Meetup: Demos, demos, demos

Foto Det Progressiva USA. 11/8/2011.

Just hemkommen från ett Meetup om den mobila webben Plug and Play Tech Center i Sunnyvale kan jag rapportera att Meetup-modellen är populärare än någonsin.

Plug and Play Tech Center först, vars hemsida verkar vara nere, en ett företag som erbjuder lokaler med bredband och IT- och rådgivarservice -till hela 250 startupföretag, från små enmansföretag med ett skrivbord till företag med upp till 50 anställda.

Man ger dom anställda en chans att nätverka och mingla och håller regelbundna möten, som det här som gav 8 små mobila startupföretag en chans att visa sina produkter och vad dom går för.

Flera av de här företagen var rätt ointressanta, som ett som gör det möjligt för restaurangbesökare att beställa och hämta sin mat direkt från köket via en mobil app och sen betala via samma app, allt för att man inte ska behöva vänta på uppassaren. En annan gör det möjligt att byta elektroniska visitkort. En tredje erbjuder enkel videoredigering i datormolnen.

Det är egentligen förvånansvärt hur många smarta iT-ingenjörer det finns som jobbar på såna appar som man kan vara rätt säker på aldrig kommer att få speciellt många användare.

Och sen de eviga klyschorna, datormolnen, mobila appar, sociala nätverk och sen ofta också lokala tjänster. Alla hade olika versioner på dom idag rätt tröttsamma koncepten.

Men med litet pizza, mycket öl och en chans att mingla och träffa likasinnade så alla det kul på Plug and Play Tech Center i Sunnyvale medan skuggorna tätade och mörkret kom smygande in över Silicon Valley

Axplock från den nordiska pressen:

Det skulle vara intressant att veta om det finns några såna här lokaler för startupföretag i Sverige?

SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt, digi.no, ITavisen.no, ITavisen.no

[tags]LinkedIn, Mountain View,Google, Palo Alto, Stanford University, San Jose, Zynga, Twitter, Oracle, Intel, Hewlett-Packard, Apple, Oracle, Cisco,Electronic Arts, Facebook, Nvidia, Symantec, Yahoo, Juniper, AMD, VMWare, EBay, Tesla Motors, Microsoft, Plug and Play Tech Center [/tags]