Politik

Michele Bachmann Queen Of Rage, abortförbud, krig mot USA:s HBT-människor, Halleluja!

Först litet inledningsmusik….

The Queen of Rage, den högerextrema Minnesotapolitikern Michele Bachmann är alltså politikern för dagen här i USA. Kvinnan som mycket väl kan komma att bli republikanernas presidentkandidat.

Hon är tepåserepublikanernas ledare och bland hennes främsta mål är att införa abortförbud och öppet krig mot USA:s HBT-befolkning.

Ewen Macaskill skriver i Brittiska Guardian om Michele Bachmann: Bachmann wins first poll of Republican contest for 2012 presidential candidate | World news | The Guardian

But it is her views on social issues that helped secure her win in Iowa, one of the most socially conservative states in the country outside of the south. Before joining Congress, she prayed outside abortion clinics. She is one of the most outspoken critics of homosexuality, co-owning with her husband, Marcus, a clinic in Minnesota where, according to an ABC report by an undercover team, counsellors encourage gay people to pray to get rid of homosexual urges. In a speech in 2004, Bachmann said of homosexuality: “It’s a very sad life. It’s part of Satan, I think, to say this is gay. It’s anything but gay.”

Kan Michele Bachmann verkligen bli USA:s nästa president? Ja innan vi avfärdar tanken så är det viktigt att veta att president Obamas opinionssiffror dalar som bara den, allteftersom USA-ekonomin försämras: Gallup: Obama job rating sinks below 40% for first time.

USA går på knäna och det är av hävd mycket svårt för en sittande president att bli omvald, speciellt inte i en ekonomisk kris som alltmer liknar den Stora Depressionen på 1930-talet. Det kan komma att ta ett par decennier innan USA-ekonomin återhämtar sig.

Kan hon bli republikanernas presidentkandidat. Det finns en trend som gynnar henne, USA:s kvinnor som länge har velat se en kvinna i Vita Huset och det faktum att en av hennes huvudkonkurrenter, Mitt Romney, är djupt hatad av Den Kristna Högern och Tepåserepublikanerna. Först för att han är Mormon och sen för att han genomförde en Obama-liknande sjukvårdsreform i Massachusetts. Och sjukvårdsreformer är som ett gigantiskt rött skynke för tepåserepublikanerna och den Kristna Högern. Och till råga på allt så har Romney redan förlorat ett republikansk primärval, just för att han inte tror på Jesus. Jag menar hur många bevis behöver vi för att inse att han redan är körd? Om han inte är förtrollad av Jesus och Jesus av honom så har han ingen chans helt enkelt,

Det talas om att Bachmann och Perry kommer att splittra Den Kristna Högern och att det skulle göra det möjligt för den träaktige Romney att vinna. Det är givetvis en möjlighet, men den som någon gång har hört Bosse Ringholm tala skulle inte säga så. Romney kommer inte att bli republikanernas presidentkandidat. (Bosse Ringholm, Sveriges Tråkigaste man, och Mitt Romney är lika som bär, i alla fall i sin träktighet och tråkighet).

Så det blir en envig mellan Bachmann och Perry. En kamp som Perry bör vinna, men man kan aldrig vara säker.

Blir det mot förmodan Romney så sitter Obama säkert hur katastrofalt hans första presidentperiod än må ha varit. Men mot Bachmann eller Perry tror jag att Obama kommer att förlora, inte minst för att han har svikit sina egna anhängare så mycket och nu också tvingar demokraterna att gå till val på fortsatt krig i Afghanistan.

Det är också viktigt att komma ihåg att skillnaden mellan Obama och Bachmann faktiskt inte är så stor som man skulle tro. Båda är politiska och religiösa konservativa, båda är homofober, även om Obama inte är lika öppen om det, och båda är för fortsatta utlandskrig. Den enda fråga där jag kan se en klar skillnad är Obamas sjukvårdsreform, men den verkar vara död nu i alla fall.

2012-valet kommer i sanning att bli mycket smaskigt.

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt, SvD – Mest lästa

[tags]President Obama, Barack Obama, Vita Huset, Breaking News, Political News, White House, Joe Biden, Rahm Emanuel, Obamas Budget, Obama Budget, Amerikansk Politik,2012 Election , Barack Obama , Obama Fundraising , Elections 2012 , Barack Obama Fundraising , Barack Obama 2012 , Barack Obama 2012 Fundraising , Barack Obama Fundraising 2012 , Obama 2012 , Obama 2012 Fundraising , Obama Fundraising 2012 , Politics News, Michele Bachmann, Rick Perry [/tags]

11 thoughts on “Michele Bachmann Queen Of Rage, abortförbud, krig mot USA:s HBT-människor, Halleluja!

 1. Edward i Orlando

  Röstningen i Ames är mest ett jippo som överväderas av media eftersom den äger rum mitt i Augusti med semester och nyhetsstiltje.

  Men i år fick vi i alla fall en “underbar” bild att minnas vinnaren med:

  http://i.imgur.com/7VdtW.jpg

 2. Johnny

  Är hon verkligen så extrem? Motståndare till abort och samkönade äktenskap, social conservative, är väl inte ovanliga ståndpunkter i USA eller? Hon röstade mot att höja kredittaket, fiscal conservative, det är väl många amerikaner som vill att staten skall minska sina utgifter och balansera budgeten.

  Mitt Romney är mormon och det är vad jag förstår bara en variant på kristendomen, så kristen är han väl, men kanske man skall vara protestant i USA för att accepteras som “riktigt” kristen?

  Här är en intressant och kul artikel om Rick Perry och vilka kvaliteter som krävs för att vinna val:

  “Why would Rick Perry, one man—albeit a handsome man with great hair and serious political skills—rise above the thousands of others? Not because of brains and not because of bipartisan appeal. Because he has the most important quality of all: the willingness to do whatever it takes. You’ve gotta be willing to do anything, say anything, accept anything, propose anything, endorse anything, pledge anything.”

  http://www.thedailybeast.com/articles/2011/08/13/rick-perry-a-candidate-who-will-do-anything-to-beat-romney-and-obama.html

  Det är väl så här de flesta stora politiker i USA måste göra för att vinna, “Do Anything”. Obama var ju inte ett dugg bättre 2008. Vad det blir för politik i slutändan vet väl ingen, men biljondollar budgetunderskottet fortsätter att slå nya rekord.

 3. Jan Wiklund

  USA är väl ett land där man inte kan få en politisk post om man inte är köpt av något storkapital. Lustigt nog slår detta just nu så att landet och dess ekonomi håller på att gå åt helvete, och det kan väl inte vara något som storkapitalet vill? Eller har dom hela högen satsat sina pengar i Kina?

 4. Peter Madison

  Det är något mycket märkligt med Iowa-valet:

  Här är röstfördelningen:

  4823 – Michelle Bachmann
  4671 – Ron Paul
  2293 – Pawlenty
  1657 – Santorum
  1456 – Cain
  718 – Perry
  567 – Romney
  385 – Gingrich
  69 – Huntsman
  35 – McCotter

  Räknar man ihop dessa röster så får man 16,674 röster men det totala antalet röster SKA vara 16,892. Det FATTAS således 218 röster. Märk väl att det skiljer endast 152 röster mellan Bachmann och Ron Paul. Och varför kom Rick Perry in i bilden så fort direkt efter valet, som om han kom 2:a efter Bachmann, trots att det skiljde flera tusen röster mellan Paul och Perry? Som sagt, det är något skumt med dessa 218 röster som inte “finns”. På vem/vilka lades de? Kan det vara så att det i själva verket var Ron Paul som fick flest röset, vilket inte det politiska “maskineriet” vill.

  Du kanske vet mer om detta? Har det skrivits något i mainstreammedia om detta?

 5. Peter

  Har människor inte lärt sig något? Att hata och avsky andra människor leder ingenstans. Det skapar bara klyftor och mer hat. De enda man får avsky är de fördomsfulla och ignoranta. Michelle Bachmann verkar tillhöra den senare kategorin och därför avskyr jag henne. Att “the land of the free” på allvar kan tänka sig att rösta fram henne till president är djupt motsägelsefullt.

 6. Hannu

  Att skriva att det knappt skiljer något mellan Obamas och Bachmanns politik är nog det elakaste jag läst om Obama. Och då har jag ändå läst flera av Paul Krugmans krönikor…

 7. Barbro

  Är det verkligen möjligt att en kvinna med de åsikterna kan vinna presidentvalet? För mig känns det som en omöjlighet.

Comments are closed.