Politik

USABloggen.se på Twitter och som mobil app, de senaste Twitter-verktygen

En av de positiva sidorna med att bo i Silicon Valley är att det är så lätt att träffa intressanta IT-människor. Träffade en expert på mikrobloggning i förra veckan som fick mig att inse att jag borde vara litet mer aktiv på Twitter. Så den som eventuellt läser den här bloggen bör ha uppmärksammat den Twitterpanel som nu ligger uppe till höger på bloggen.

Vitsen med att ha ett Twitter-flöde kopplat till bloggen är givetvis att den som läser bloggen också kan se de tweets som jag lägger ut under dagen. Det handlar ibland om personliga kommentarer och lika ofta om intressanta artiklar som jag helt enkelt inte har tid att blogga om, i alla fall inte omgående. När jag inte använder min mobil så använder jag URL-förkortaren Bit.ly kopplad till Twitter och även StumbleUpon som den Twitterexperten sade ska vara mer effektivt än Bit.ly.

Bloggen finns redan som nedladdningsbar app för Android, och efter knuffen från min vän Twitter-experten så kommer jag förhoppningsvis även att bli mer aktiv på Twitter, bl.a. med bilder som jag tar under dan.

Tricket med Twitter är att använda listfunktionen och sätta upp olika listor för olika ämnen som man är intresserad av. Sen kan man knäppa runt på de olika listorna och blixtsnabbt kolla var som är nytt. Sen kan man göra en re-tweet med eller utan egna kommentarer för nyheter som är speciellt intressanta.

Det finns också enn antal tjänster man kan använda föra att göra det enklare att twittra, som Ping.fm, OnlyWire, Hellotxt, Buffer, SocialOomph och TwitResponse. Om någon vill tipsa om några andra Twitter-verktyg eller appar så säg gärna till.

Och som de flesta vet vid det här laget så använder även Hitler Twitter, så det är viktigt att även vi i det motsatta politiska lägret är aktiva på Twitter.

Alla viktiga personer här i Silicon Valley är på Twitter och när dom håller anföranden så lämnar dom inte längre fram sina epostadresser utan sina Twitter-handles, dvs handtag.

Det är intressant att vilka svenska bloggare som använder Twitter. Miljöpartiets Maria Ferm använder t.ex. Twitter betydligt mer än sin blogg, liksom Mary X Jensen på bloggen Minamoderatakarameller som också är mycket aktiv på Twitter.

Så nu kommer den här lilla bloggen alltså att bli betydligt mer aktiv på Twitter. Och om någon vill tipsa om några intressanta svenskar som använder Twitter så kommentera gärna, eller skicka ett personligt meddelande på Twitter.

[tags]Sociala medier, Web 2.0, social media, Twitter, bloggar, blogs, Craigs List, Silicon Valley, Facebook, Digg,Bloggy.se, Facebook, IT, Mikrobloggar, Silicon Valley, Social Web, Tweetbeep, Twitter, Web 2.0, Microblogging, Bloggar, Bloggar i USA, Bloggosfären i USA,Ping.fm, OnlyWire, Hellotxt, Buffer, SocialOomph och TwitResponse [/tags]

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,
Expressen: Nyheter, Resumé: Nyheter, Resumé: Nyheter, Ekot