Politik

Rapture, min splitternya stadsjeep, tack till den amerikanska Kristna Högern!

På promenad genom det exklusiva Los Altos tidigt på söndagsmorgonen här i Silicon Valley så upptäcker jag plötsligt den här splitternya stadsjeepen parkerad på gatan. Som ni kan se så ägs eller snarare ägdes den av en medlem av den amerikanska Kristna Högern som inte bara älskar gud, han älskar också Jesus och han är inte blyg med att basunera ut det till världen.

Men för mig var det mest intressanta den dekal som den här galningen hade tejpat runt registreringsskylten. Där står det, som ni själva kan läsa att han, liksom miljoner och åter miljoner amerikaner tror på Uppryckandet, Rapture. Dvs att gud eller något annat andeväsen plötsligt kommer att rycka upp hela den Kristna Högern till himmelriket så att bara skorna och möjligtvis blir kvar på marken.

Det står som ni kan se att om bilen, en Toyota Highlander skulle vara obemannad så betyder att att Ben, stadsjeepens ägare, har kallats till himmelriket. Man skall alltid tro på vad människor, speciellt galningar, säger. Så eftersom han hade lämnat en springa öppen längst upp på bilrutan så var det lätt att sträcka in handen och öppna dörren och sen köra iväg med bilen. Nycklarna satt i låset.

I alla fall borde jag har gjort det. Får se om bilen står kvar imorgon. Det är säkert ett tecken från Gud och Jesus.

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt, Dagen.se – Stora nyheter

[tags]Kristna Högern, Kristna i USA, Religious Right, Bilar i USA, Silicon Valley, Rapture [/tags]

One thought on “Rapture, min splitternya stadsjeep, tack till den amerikanska Kristna Högern!

  1. OJohansson

    Dom där var inte helt ovanliga i Texas, där vi bodde förut. Jag har inte saknat dom här i CA.

    Vad jag tycker är mest patetiskt med dom är: Jag trodde att självgodhet automatiskt diskvalificerade dig från himmelriket? Att ta det som självklart att du skall få komma till himmelen är därmed ett bra sätt att se till att du inte kommer dit.

    Egentligen bryr jag mig inte så mycket, så länge dom inte försöker pracka på mig deras tro.

Comments are closed.