Politik

Silicon Valleys Sarah Lacy om varför behovet av datorprogrammerare bara kommer att växa

Sarah Lacy som inte bara är söt och charming utan också smart. Hon har skrivit boken Once You’re Lucky, Twice You’re Good om framgångsrika entreprenörer här i Silicon Valley. Klicka på hennes hemsida.

Marc Andreessens välskrivna artikel i Wall Street Journal, Marc Andreessen om den nya Silicon Valley-ledda globala industriella revolutionen: Why Software Is Eating The World beskriver på ett mästerligt sätt hur världen alltmer drivs av mjukvara allteftersom all information digitaliseras.

Techcrunchs Sarah Lacy hakar på Marc Andreessens artikel på teknikbloggen Techcrunch och skriver om den kraftigt expanderande mjukvarumarknaden, som man för bara något decennium sedan oroade sig för att den skulle stagnera därför att de flesta programmeringsjobben skulle flytta till BRIC-länderna: Software Is Eating All the Jobs Too | TechCrunch

But as it turns out there was a fundamental flaw with that either/or dynamic that Marc Andreessen articulated perfectly in his recent Wall Street Journal oped: Software is eating the world. …What that means is software jobs are not the zero sum game we anticipated back in the early 2000s when many companies were sending them overseas. Instead, they’ve expanded exponentially as more industries have become fundamentally about virtual delivery. And the trend isn’t just about a company like Pandora, Zynga or Amazon pushing music, gaming and books to be software-only products, rather than physical things packaged on shelves. Nor is it just about the new globally exploding market of social media. We’re also seeing the biggest resurgence in companies disrupting the real world since the early days of the Internet, with Airbnb, Uber, Groupon, GetTaxi, and a host of other names taking on long-neglected, fragmented industries in new digital ways.

Så blev det alltså inte eftersom mjukvaruindustrin på bara något decennium expanderade i något som mest liknar den klassiska industrialiseringen. En helt ny mjukvaribaserad värld har skapats med dramatiska resultat.

Jag kan själv se den här utvecklingen inom den amerikanska sjukvården, som nu håller på att digitaliseras och datoriseras, med åtföljande krav på tusentals och åter tusentals datorprogrammerare. Samma sak gäller förmodligen även i Sverige.

Så den som är kreativ och tycker om att pyssla med sin mobil och med logiska pussel bör lära sig att programmera.

Axplock från den nordiska pressen:

digi.no,NyTeknik – Senaste nytt, NyTeknik – Senaste nytt, ITavisen.no, ITavisen.no, Nyheter

[tags] LinkedIn, Mountain View,Google, Palo Alto, Stanford University, San Jose, Zynga, Twitter, Oracle, Intel, Hewlett-Packard, Apple, Oracle, Cisco,Electronic Arts, Facebook, Nvidia, Symantec, Yahoo, Juniper, AMD, VMWare, EBay, Tesla Motors, Microsoft,Sarah Lacy, Marc Andreessen [/tags]