Politik

Silicon Valleys megainvestering i Tumblr, amerikanska – och svenska? modebloggares favoritplatform

Den svenska bloggosfären är enkel att beskriva. Förutom den nya generationen mikrobloggar på Twitter så består den till en överväldigande majoritet av tonårstjejer som bloggar om mode. På det sättet verkar Sverige vara ett betydligt mer utpräglat konsumtionssamhälle än USA, i alla fall vad det gäller mode. Efter dom bloggarna så kommer ingenting och sen kommer ingenting och sen kommer alla andra bloggar.

Från att ha krävt tekniskt kunniga bloggare får sådär en fem-tio år sen har en ny generation bloggverktyg blivit superenkla, och Spencer E. Ante skriver i Wall Street Journal om hur investerare här i Silicon Valley nu öser pengar över bloggverktyget Tumblr, som närmar sig ett framtida börsvärde kring $800 miljoner och som intressant nog är en favorit för modebloggare, både i USA och Sverige: Tumblr Investment Values Start-Up at $800 Million – WSJ.com

Blogging service Tumblr has a funny name and scant revenue. It has also convinced investors it is worth hundreds of millions of dollars. The New York-based company is poised to raise $75 million to $100 million in venture capital, an investment that will value the company at $800 million, people familiar with the matter said. The lack of revenue kept some major Silicon Valley venture firms from signing onto the deal. But at least one big firm—Greylock Partners, an investor in Facebook Inc. and Groupon Inc.—is participating, the people said. Greylock declined to comment. …. About 20% of the company’s 27 million blogs are related to fashion. The deal is the latest big investment in a New York start-up since mobile social network Foursquare Labs Inc. raised $50 million in late June, valuing it at $600 million, six times its valuation last year. … In December, Tumblr disclosed that it raised $30 million from Sequoia Capital, Spark Capital and Union Square Ventures in an investment that valued the company at $120 million.

Annars är den stora trenden givetvis mikrobloggning och Twitter har just gjort det ännu mer intressant genom att inkludera bilder i Twitterflödena. Om ni klickar på den här länken från mitt eget allt mer aktiva Twitterflöde så kan ni mina senaste bilder. Som jag nu lägger ut på Twitter flera gånger per dag.

Varför är investerarna så intresserade av Tumblr och andra? Orsaken, som jag har skrivit om tidigare, är att den digitala, Internetbaserade ekonomin steg för steg håller på att ersätta den traditionella amerikanska bil-stål-olje-finans-ekonomin och i dagens kärva ekonomiska klimat är webbföretag betydligt säkrare investeringsobjekt än några andra.

Länkar:Wikipedian om bloggar

[tags] Bloggar, Bloggteknologi, Bloggosfären, Bloggar i USA, Amerikanska bloggar, Bogs, United States blogs, Twitter, Mikrobloggar, Bloggy.se,Instagram, Posterous, Tumblr,Soup.io, Noovo ,Tumblr, Modebloggar,svenska modebloggar, Twitter [/tags]

One thought on “Silicon Valleys megainvestering i Tumblr, amerikanska – och svenska? modebloggares favoritplatform

Comments are closed.