Politik

Viktig milstolpe i USA, hälften av alla amerikaner använder sociala nätverk

USA har alltid varit tevens förlovade land. Hela det amerikanska samhället har präglats av den kommersiella teven med dess ständiga reklamsnuttar som har gett miljoner amerikaner något att prata om vid vattenkylaren.

Men som Somini Sengupta skriver i New York Times så använder nu hela 50% av den amerikanska befolkningen de sociala nätverken, vilket gtivetvids inte betyder att de inte längtre tittar på TV, bara att de mänskligt att döma tittar mindre på TV än tidigare: Half of America Is Using Social Networks – NYTimes.com

Social networks have crossed another milestone. For the first time, half of all adults in the United States said they use a social networking site, according to a survey released Friday by the Pew Research Center. That’s 50 percent of all Americans, not just those who say they are online. Six years ago, when Pew first conducted a similar survey, only 5 percent of all adults said they used social sites, like Facebook, LinkedIn or MySpace. It is a sign of how deeply and widely social networking companies have penetrated the lives of ordinary people and in turn, transformed the ways in which people communicate, authorities govern and companies sell things. Parents use Facebook to vet nannies, car makers to launch new models, police to keep tabs on suspects. Federal government authorities are preparing this weekend to use social networking sites for hurricane preparation on the East Coast.

Det viktiga här tror jag är att man alltmer använder de sociala nätverken från sin mobil och att man alltså inte, som tidigare, sitter framför datorn i hemmet.

Den här utvecklingen bör göra amerikanerna mer medvetna om världen utanför landets gränser, även om den precis som i Sverige splittrar befolkningen och t.o.m. familjerna, som nu inte har lika många gemensamma kontaktytor som tidigare när alla satt hemma i stugorna och tittade på NBC, ABC och CBS.

Det skulle vara intressant att jämföra de amerikanska siffrorna med motsvarande svenska.

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,Resumé: Nyheter

[tags] Sociala medier, Web 2.0, social media, Twitter, bloggar, blogs, Craigs List, Silicon Valley, Facebook, Digg,Sociala nätverk i USA, Silicon Valley Sociala Nätverk[/tags]

One thought on “Viktig milstolpe i USA, hälften av alla amerikaner använder sociala nätverk

  1. Björn Nilsson

    Vad gör den andra halvan av befolkningen? Är den anställd av underrättelsetjänsten alias inrikesspionaget för att kontrollera vad den första halvan har för sig i de sociala medierna?

Comments are closed.